Murakami Edebiyatı



Beasts of the Southern Wild ~ Düşler Diyarı

Günlerdir bir sıkıntıdır gidiyor; bloga hiç yazasım yok ama, blog takipçileri ve severleri boşlamak olmaz diyerek, buradayım, yine. Kitap okuyorum ama, filmlere biraz ağırlık verdim. Oscar adaylarını blogda duyurmuştum. [bkz.] Malumunuz, 24 Şubat'a şunun şurasında pek az bir vakit kaldı. Durumdan ötürü, filmlere sardırmış durumdayım. İzleme programımda az film kaldı! Oscar'ın iddialı filmlerinden biri bize konuk bugün, Düşler Diyarı!


Beasts of the Southern Wild ~ Düşler Diyarı: Bağımsız filmlere karşı olan yakınlığımı bilirler, blogu takip ediyorsanız sizde biliyorsunuz... Sundance Film Festivali ve daha nice festivalde eli boş dönemeyen bir film. Plastik filmlerin sektörü Hollywood, Oscar gecesinde artık bağımsızlara da yer verdiğini görmek büyük mutluluk. Bu film 4 dalda aday ve yılın en güzel işlerinden biri!

Amour'dan sonra, bu yıl izlenecek en güzel film. Bağımsız sinema dendi mi iş değişiyor. Para kazanma, efekt sapkınlığı hepsinden uzak kalıyorsunuz. Çok iyi bir şey bu! Kötü gibi görünse de salt gerçekçilik sergisini geziyormuşsunuz gibi hislere kapılmak zor değil.  Quvenzhane Wallis, bacak kadar boyuyla akademiye aday. Abartılı değil, gerçekçilik üzerine alkışlanacak bir oyun çıkarıyor. Tebrik etmek gerek, tek dileğim kazanması. Yönetmen Benh Zeitlin yönetmenliğe aday! Filmi de en iyi film kategorisinde yarışacaklardan. Uzun zamandır bu kadar iyi soundtrack dinlememiştim, aşağıda dinleyebilirsiniz.




 Düşük bütçeli yapıma, bir çocuğun hayal dünyasına uygun yerleştirilen efektler şahane! Kürsel ısınma konusuna dem vuruyor. Gerçekleri sert bir tokat gibi yüzünüze vuruyor. Herkesin izlemesi, anlaması lazım. Orijinal bir magical realite izlemeye hazır mısınız?

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes