Murakami Edebiyatı



Michael Haneke: Amour ~ Aşk

İnsan çok sevdiği yönetmenlerin, kalitesini belli ettiren yönetmenler olunca, işin rengi değişiyor; kaliteli bir şeyler izleyeceğiniz bilirsiniz. Tıpkı bkz. Haneke' gibileri. The White Ribbon - Beyaz Bant ve diğer filmleri' - Amour'dan önceki çektiği son filmi- beni oldukça etkilemişti. Sinemasına hayran oldum nadide isimlerden. Amour ile beni tekrardan on ikiden vurdu. Bu yıl Altın Palmiye'yi kazanan film oldu. Sonuna kadar hak ediyor!



Sert ve vurucu filmlerin yönetmeni olarak tanımlasam, kimsenin itirazı olmaz sanırım. Amour: Michael Haneke sinemasında kesinlikle ayrıksı bir yere sahip. Yönetmenin kendi tarzına çıktığı film bu! En azından "şiddet" konusunda, çizgisini bozmuş. -gerçi ben tüm filmin böyle gideceğini beklerken, tek sahne de bile kafaya balyoz indirdi.

İnsanlar evlenirken, nikah masasında birbirlerine sağlıkta ve hastalıkta, bir ömür boyu... diye sözler veriyor. Haneke bunu sorguluyor. Seven insan vazgeçer mi, adını koyamadığım çok daha derin bir metin bu. Anca izleyerek çözebilirsiniz. Amour; bu yılın en iyilerinden biri olduğu, su götürmez bir gerçek! Mutlaka izleyin, sizlere çok şey katacaktır.


Filmde güvercin sahnesi var ki, bence şimdiden kült oldu. Harika, sıradışı bir tek plan sahnesi. gidin izleyin, keyifle!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes