Murakami Edebiyatı



Monet’nin Bahçesi’ İstanbul’da

Monet'i  her zaman için sevmişimdir. Böyle doğayı ve yeşilliği seven, bunları mükemmelce insana aktaran bir kişiliği, bir  ressamı kim sevmez ki! Monet, orta okul yıllarında, lise çağında da olmuştu hayranlığım. Aşırı bir hayranlığı vardır kendisine. Radikal Gazetesi, 5 büyük ressamın kitaplarını dağıttığında,en büyük almam sebebim, Monet'in bunlarında içinde yer alması idi. Hayat hikayesini okuyunca - otobiyografisi -içimde bir burukluk oluşmuştu. Tıpkı Van Gogh'ta olduğu gibi!

Sakıp Sabancı Müzesi - Monet'in Bahçesi Sergisi
Monet severler, monetlemeye doyacak. İmkanı olan veya Monet hayranlığınız varsa kesinlikle görmeniz gereken bir sergi. Ressamın, birçok tablosunu ben aldığım kitabından takip edebilmiştim. Çok güzeller. Ayrıca, birçok resmini resimlemişliğim vardır. Ressamın liseden kalma güzel bir anısı da vardır bende:

Okula Monet'in Radikal'dan aldığım kitabını götürmüştüm. Hoca görünce ver bir bakalım, nasılmış. İlgisini çekmişti. Neyse, hoca kitabı gördükten sonra  sevdiğimiz ressamlardan birisinin tablosunu alıp çizmemiz istenmişti. Arkadaş da kitabı bakmak adına almıştı, bir de baktım resimlerden birisini güzelim kitaptan yırtmış. İnsanın içi acır tabii. Neyse hocaya şikayet ettikten sonra cezasını almıştı. Almıştı almasına da, bir kitap için kardeşini sattın gibi paçoz ve duygu sömürüsü laflara maruz kalmak en acısıydı! Dünya resminin en önemli ustalarından biri olan Monet’nin çiçek ve doğa temalı tabloları SSM tarafından sanatseverlerle buluşuyor. ‘Monet’nin Bahçesi’ adlı sergide ustanın dünya resminde her biri iz bırakmış 39 resmi bulunuyor. Siz siz olun sergiyi görün ve Monet severlere hava attın, daha ne olsun! Herkese iyi Monetlemeler!

9 Kasım 2012 13:57

Resimlerinde kendi içlerinde çok anlamları vardır aslında, tıpkı kitapların olduğu gibi ama onları kitaplar gibi kitaplık içerisine sıkıştırıp atamayız. Onun için evlerimizde veya müzelerde en güzek köşelerde yerlerini alması ve uzun ömürler saklanmalıdır diye düşünüyorum.

9 Kasım 2012 23:58

♦Kitaplık♦

Kesinlikle katılıyorum. Müzelerle sınırlı kalmamalı o güzelim tablolar. Aynı zamanda evin duvarlarını da süslemeyi hak ediyorlar!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes