Murakami Edebiyatı



Caroline Leavitt - Baba

Yeni bir kitap ile daha birlikteyiz. Facebook'tan veya kitap siteleri (blog, forum, twitter adresleri dahil) her yerde kitabın çok beğenildiğini okudum. Açıkçası bu tür pohpohlamalara kanmayan ben, bir kere de kan deyip alıverdim ' Baba ' kitabını. Caroline Leavitt'i hatırlarsanız ilk defa okumadım. Kendisiyle ' Anne ' ile tanışmıştım. Anne adlı kitabını blogda yorumlamıştım, Şuradan ulaşabilirsiniz. Gelgelelim Baba adlı esere!

Caroline Leavitt - Baba
Şunu söylemem gerek; ben kesinlikle sade ve akıcı dille yazılmış kitapların hitap ettiği grup içinde yer alanlardanım. Lakin iş burada bitmiyor. İş devam edecekse şöyle etmeli. Tamam, kitap ne kadar sade ve akıcı olursa, en azından insan o sade ve akıcılığa rağmen etkili sözcükler, insanın suratına kırbaç indiren türden olaylar, veyahut, sürprizlerle karşılaşmak ister.

Leavitt, maalesef güzel bir yazar olmasına rağmen, heyecanlandırma, şaşırma gibi duyguları okuyucuda oluşturacak yazım tarzına yer vermiyor. Sade...sade....bilindik şeyler. Kitabı okumadan bile, olayın nereye varacağını kestirmek hiç de zor değil. Tabii, az kitap okumuş bir insansanız! Baba, en azından Anne kitabına göre daha iyiydi. Baba'da en sevdiğim yer, kitabın final kısmında yaşanan tatlı ama gözlerinizi nemlendirecek olay idi. 

Okuyup, okumamanız hakkında pek bir şeyler söylemeyeceğim doğrusu. Lakin, ' Babalar Günü ' için gayet güzel bir hediye olabilir. Günün anlam ve önemini belirttiği için, hediyeyi daha da anlamlı kılacaktır.

Leavitt'in bize çevirilen iki kitabının fotoğrafını çekemeden edemedim. Ephesus Yayınlarını epey severim, umarım daha kaliteli kitaplara el  atarlar!

Yaşamla ölüm arasında gidip gelen bir kadın...
İşini kaybetmiş, yeni doğan oğluna bakmaya çalışan bir adam...
Bir hayat kurmak uzun zaman alabilir, ancak bunu mahvetmek yalnızca birkaç dakikanın işidir. Gary ile Molly, her çift gibi karşılaşırlar ve kısa sürede ruh eşi olduklarını anlayıp coşkuyla birbirlerine sarılırlar. Güzel Molly, Gary'nin içinde bir ateş yakmıştır ve Gary, onun geçmişi nedeniyle çektiği acıları yatıştırmaktadır. Bir aile kurmak ikisinin de en çok istedikleri şeydir ve Molly, büyük bir sevinçle hamile olduğunu öğrenir.
Doğum yapmak üzere hastaneye gittiğinde, işler ciddi anlamda kötüye gitmeye başlar. Gary, sadece birkaç hafta içinde, yeni doğmuş bir bebek ve ödemenin mümkün olmadığı bir yığın tedavi masrafıyla baş başa kalır. Yardıma muhtaç ve çaresiz bir halde Molly'nin uzun zamandır konuşmadığı kız kardeşi Suzanne'ı arar.

Oğluna olan sevgisi, zorluklara tek başına göğüs germesi için yeterli olacak mıdır?

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes