Murakami Edebiyatı



Karin Slaughter, ilk Buluşma: Saplantı

Kütüphaneme baktığımda zamanında ne çok polisiye almışım. Aslında, aldığım kitapları hemen okuma taraftarıyım! Ama ve lakin, o kadar iş gücün arasında insan hepsine ister-istemez yetişmekte güçlük çekiyor. Saplantı, büyük hevesle aldığım bir polisiye idi. Yaz aylarında bir polisiye gider zaten. Üstüne ramazan ayı eklenince, polisiye dışında okunmaz. Ben çoğu zaman, en güzel kitapları kış ayına bırakırım. Yaşasın kış!


Karin Slaughter, ' Saplantı ' ile ilk defa okudum. Okuyanı da az gördüm. Araştırmalar sonucu kitap ve yazar hakkında pek bir şeylere rastlamadım. Polisiye kitaplar her zaman gizemini sonuna kadar koruyor. Katil kim?, kesin bir sürpriz çıkacak? Sanki bir grup genci öldüren filmlerde, finalde sürpriz yumurta kutusundan çıkan bay katil gibi. Saplantı,  'New York Times Bestseller' bir kitap.

Bir ara, Bestseller okumayacağım diye kendime söz vermiştim. Oldukça dandik şeyler çıkabiliyor bestseller kitaplardan. Neyse ki, bu seferki, dandik filan değildi. Eli yüzü düzgün bir polisiye. Okumak isterseniz okuyun. Kitapta, romantizm, aşk ve macera, gizem ve cinayet...işin özü her telden çalıyor. Akıcı ve sonuna kadar gitmenizi sağlayan bir merak salan konusu.


Slaughter, fena bir yazar değil. Üstelik bir çok yerden okuduğum kadarıyla, kendisinden; Amerika'nın en iyi polisiye yazarlarından biri', diyer bahsediliyormuş. Olup olmadığın konusunda yorum yapamasam da, fena değil...gerçekten fena değil!

Karin Slaughter
Karin Slaughterın karanlık dünyasına hoş geldiniz. 
Atlanta şehrinde işlenen cinayetler, korkunç ayrıntılarla teker teker birbirine bağlanırken, üç dedektif katilin peşine düşer. 
Ancak kendi hayatları, cinayetlerden daha da acımasız gerçekleri saklamaktadır. 
Düğümü çözecek dördüncü kişininse, kaybedecek hiçbir şeyi yoktur… 
Saplantı, kendilerine de birbirlerine de yardım edemeyen çaresiz karakterleriyle, sıra dışı bir gerilim romanı.

15 Ağustos 2012 07:17

Dediğiniz gibi Best Seller'ların bazıları gerçekten boş kitaplar çıkabiliyor. Böyle önerilerine güveneceğimiz bloglar sayesinde kitap hakkında bilgimiz oluyor.
Saplantı'yı da not alalım :)

15 Ağustos 2012 12:36

Yazarı ilk defa duyuyorum, ama merak ettim, okumak isterim:)

15 Ağustos 2012 12:48

BeyazKitaplık: Kesinlikle Bestseller'lar kötü çıkabiliyor :) Teşekkür ederim önerilerine güvendiğin bloglar arasına aldığın için :) Mümkünse alıp okuyun :)

15 Ağustos 2012 12:49

Eren: Yazarın pek duyulmadığı bir gerçek. En azından Türkiye'de. Okusan beğeneceğine eminim :) İyi okumalar :)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes