Murakami Edebiyatı



Neil McKenna - Oscar Wilde'ın Gizli Yaşamı

Biyografi okumaya bayılırım. Çok sağlam işler çıkıyor. Hele ki, bol bol olay sosluysa. Oscar Wilde'ın Gizli Yaşamı, skandallarla dolu bir hayatı olduğunu duyunca, kaçırmam gerektiğini düşünüp okudum. İyi ki okumuşum, zira muazzamdı. Çok yıpratıcı bir hayatı olmuş, onu bilin.


Oscar Wilde'ın ünlü ve tek romanı; Dorian Gray'in Portresi (bu yıl okuyacağım) kitabı, hayatında da geçen ve sırılsıklam aşık olduğu John Gray'e ithafen yazılmış. Bunu öğrenince şaşırdım, hem gülümsedim.

Evliliği, dört çocuğu, hapse girmesi, erkeklere ilgi duyup onlarla ilişkiye girmesi, sevdiği adamdan soğuması, maddi konuda sıkıntı çekmesi... Oyun yazarı aynı zamanda ama, kendini en çok "şair" olarak tanımlıyor. Boss'la olan aşkı, Robb'la olan dostluğu ve güzel arkadaşlığı... Okumanız gereken harika bir biyografi örneği.

İmge Kitabevi'nden çıkmış kitabın tanıtım yazısı aşağıda.

McKenna'nın kitabı, Wilde'ın kırk altı yıllık yaşamının ne kadar büyük bir trajedi olduğunu anlatıyor bize. Ama aynı zamanda, hem Victoria döneminin, hem de dönemin yöneticilerinin, hükümet üyelerinin ve bir başbakanın portresini çiziyor. Başka bir deyişle, dönemin toplumunun içerden bir panoramasını getiriyor önümüze.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes