Murakami Edebiyatı



Robert A. Heinlein - Yaban Diyarlardaki Yabancı

Okunacak 1001 Kitap'tan biri olmasıyla haberdar olduğum bir kitaptı kendisi, yani Yaban Diyarlardaki Yabancı. Yine baskısı tükendiği için, oradan buradan arayıp zar zor buldum. Açıkçası bayağı kalın bir kitap. Sekiz yüz sayfa civarı. Neyse! Kitaba büyük umutla başlamıştım ama, inanılmaz afallama yaşadım, desem yalan olmaz. Ne bekledin, ne çıktı ey okuyucu.


Kaliteli ve nitelikli bir bilim-kurgu okuyacağım diye beklerken, karşıma üçüncü sınıf bir Amerikan polisiyesi tadında çerezlik bir anlatı çıktı. Tamam konu olarak "bizden olmayan" olarak tanımlayabiliriz. Yabancı birisinin değerinin anlaşılması ve hükümet oyunları üzerinden gidiyor roman. Verilmek istenen mesajları güzelce alıyorsunuz almasına da, fazlasıyla yüzeysel geldi bana.

Kitapta sadece "Groklama" kelimesini öğreniyorsunuz. Onu da açıklamayayım isterseniz. Okuyup görün. Size tavsiyem, çok düşük beklenti ile okuyun, belki o vakit bir nebze seversiniz.

Artemis Yayınları'ndan çıkmış kitabın tanıtım yazısı aşağıda.

Amerika'da yıllarca 'sakıncalı' bulunarak sansürlü ve değiştirilmiş versiyonuyla okura sunulan Yaban Diyarlardaki Yabancı, Türkçe'ye tam metin olarak kazandırıldı. 

1962 Hugo Ödülü'nü alan Yaban Diyarlardaki Yabancı, Mars'tan Gelen Adam Valentine Smith'in insanlara groklamayı, su paylaşmayı ve Sevgiyi öğretmesinin öyküsü... 

60 kuşağını da yaratan bu kült eser, insanlığı toplumsal değerleri yeniden yargılamaya zorluyor. 

İşte size, bugüne kadar yazılmış en popüler bilimkurgu romanla tanışma fırsatı!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes