Murakami Edebiyatı



Filiz Ali - Filiz Hiç Üzülmesin

Sabahattin Ali'nin kızı Filiz Ali'nin yazmış olduğu ve babasının objektifinden çıkan karelerle beraber yayımladığı şahane bir kitap bu. Filiz Hiç Üzülmesin, çok dokunaklı ve acıklı bir aile hikayesi, Ali'nin öyküsü. Kanımca, yazarın hikayesini okuduktan sonra kendisini daha çok seveceksiniz. Duygulanacaksınız.


Okumak bir yana, fotoğraflara bakınca, Sabahattin Ali pekala usta bir fotoğrafçı da olurmuş, dedim. Çektiği kareler harika. Tren penceresinden çekilmiş kare ise favorim. Anadolu'yu karış karış gezmiş, başına türlü türlü işler gelmiş birisini okuyorsunuz. Evliliği, kaçışları ve sevdikleri. Anlıyorsunuz Ali aslında hiç ölmedi, daima var olacak. Mutlaka edinip okuyun.

Yapıkredi Yayınları'ndan çıkmış kitabın tanıtım yazısı aşağıda.

Filiz Ali'nin anılarını, babasının eserleri ve mektuplarıyla harmanlayarak kitaplaştırdığı “Filiz Hiç Üzülmesin”, sadece bir hayata odaklanmakla kalmıyor, Sabahattin Ali'nin usta fotoğrafçılığına da tanıklık ediyor. Sabahattin Ali'nin Istıranca Dağları'nda öldürülmeden çok önce, kehanette bulunur gibi kendi sonunu yazdığı dizeleriyle biten “Filiz Hiç Üzülmesin”, edebiyatımızın efsanevi yazarını yattığı yerde de selamlıyor...

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes