Murakami Edebiyatı



Octavia Butler - Yavru Kuş

Polisiye kitaplardan nefret ettiğim kadar bir tür varsa, o da kesinlikle "Vampir" konulu romanlardan ve her türlü okumalardan iğreniyorum. Bu kadar keskin konuştuğum için kusura bakmayınız lütfen, durum böyle. Octavia Butler'ın Yavru Kuş'u yazar ölmeseymiş seri olacakmış. Yazar hayatını kaybettiği için tek kitapla sınırlı kalmış.


Yazar boru da değil. Hugo ve Nebula Ödüllü birisinden bahsediyoruz şurada. Gelin görün ki, kitaptan ve konusundan hiç hoşlanmadım. Çabuk bitsin, diye tek oturuşta bitirdim romanı. Konusu da, ısırdığı insanlarla beslenen ve akıttıkları bir salya sayesinde kurbanları ikna eden bir türü anlatıyor. Yine de siz deneyin, belki seversiniz. Bu arada Algan Sezgintüredi'nin çevirisi şahane.

Aylak Yayınları'ndan çıkmış kitabın tanıtım yazısı aşağıda.

Hugo, Nebula, Locus ödüllü yazar Octavia Butler'dan insan doğasının vahşeti ve güzelliği üzerine modern bir vampir hikayesi!

Shori, görünürde hafızasını yitirmiş genç bir kızdır, ancak peşini bırakmayan insanlık dışı gereksinim ve yetenekleri kendine dair ürkütücü bir gerçeklikle yüzleşmesine sebep olur: Shori, aslında gündüz dışarıda yaşayabilmek üzere genetiği değiştirilmiş, elli üç yaşında bir vampirdir. Ailesine yapılan korkunç saldırıdan tek başına sağ kurtulan Shori, katilleri bulmak ve kendi kimliğini keşfetmek üzere çıktığı zorlu macerada "ötekiliğin sınırlarında" dolaşırken, gerçekten insan olmanın anlamını sorguluyor.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes