Murakami Edebiyatı



Margaret Atwood - Damızlık Kızın Öyküsü

Margaret Atwood'u severim. Kendi ürettiği türü "üstopya" kendini okutan türdendir. Damızlık Kızın Öyküsü, karanlık geleceği ele almış değişik bir kurgunun eseri. Beğenip beğenmeme konusunu geçtim hadi, inanılmaz korkutucu bir konuyu ele almış. Kadın olmak, kitaplarda bile bu kadar zorken...


İnsan ırkının soyunun azlığı, kadınlardaki doğurganlık oranının aza indirgenmiş olması, kimyasal atıkların doğayı mahvetmesi ve kadınların birer taşıyıcı annelik göreviyle sınırlandırılması. Komutanlara iyi birer yavru doğurması. Ben konuyu sevdim ama kitap fost çıktı. Yazar konuyu dallandırıp budaklandırmış. Daha kısa tutulabilirdi. Bilim-kurgu seviyorsanız deneyin, bu distopya hoşuna gidebilir. 

Afa Yayınları'ndan çıkmış kitabın tanıtım yazısı aşağıda.

Bir kadın bir sabah kalksa, işe gitmeden önce her zaman sigara aldığı dükkana uğrasa ve kendisine kredi kartının geçerli olmadığı söylense, ardından işten atılsa ve bunların sadece kadın olduğu için başına geldiğini öğrense neler hisseder?
Evet, olan olmuştur. Bunca mücadele boşa gitmiştir. Kadın gene erkeğin bakımına muhtaç, ona hizmetle yükümlü bir yarı köledir. Hükümranlığı eviçi ile sınırlandırılmıştır. Üstelik artık ortada fazla çocuk da yoktur. Hava kirliliği, kimyasal atıklar, nükleer sızıntılar kısırlığa yol açmakta, doğan az sayıdaki çocuk ise sakat olduğundan imha edilmektedir. Bu durumda kadın Koloniler'e gönderilmek, Hizmetçilik ya da Fahişelik yapmak dışında dördüncü bir seçenekle karşı karşıyadır: Komutanlar'a sağlıklı yavrular üretmek.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes