Murakami Edebiyatı



Akif Pirinçci - Felidae

Felidae aslında bir seri. Akif Pirinçci'nin yazmış olduğu -Almanca yazmış bir seri. Aylak Yayınları tarafından Türkçe'ye çevrilmiş. Kapağı hoşuma gittiği için almıştım. Nitekim kitapta, eğlenceli çıtır çerez tadında, dedektifvari bir kedi olan Francis karşımıza çıkıyor. Kedi cinayetlerinin sonuçlarını ve ardındaki sır için olaydan olaya koşuyor.


Okuduğum süre boyunca, artık konuşmayı unutup bu zaman zarfında miyavlayacağımı falan düşünmeye başlamıştım. Kedi olmak ilginç olabilirdi doğrusu, tabii lanet fareleri yemek dışında! Eğer değişik bir polisiye ve dedektif romanı arıyorsanız, Felidae size uygun şık olabilir. Finali az buçuk şaşırtmacalı. Kafa dağıtmak için uygundur. Felidae, "Kedigiller" anlamına gelmektedir.

Aylak Yayınları'ndan çıkmış kitabın tanıtım yazısı aşağıda. Keyifle!

Uluslararasi Bestseller Sadece Almanya'da 3 Milyondan Fazla Okura Ulaşti…

Felidae - Akif Pirinçci 
Sherlock Holmes'den sonraki dünyanın en ünlü dedektif karakteri Francis ile tanışın…

Almanya'da büyük bir şehirde yaşayan Francis adlı bir ev kedisinin, sahibiyle taşındığı yeni semtte garip şeyler oluyor. Burada yaşayan kediler seri cinayetlere kurban gidiyor. Kedinin ölümü merakından! Bu cinayetleri çözmeyi aklına koyan Francis, atıldığı heyecan ve gerilim dolu macerayı, polisiye türünün tüm imkânlarını sonuna kadar zorlayan, hatta bunlara yenilerini ekleyen yaratıcı bir kurguyla okuyucuya aktarıyor. Ortaya çıkan süpriz son okuru dünyayı ve insanlığı sorgulamaya itiyor. Felidae, bir insanlık ve uygarlık eleştirisi, bir iç hesaplaşma, bir özeleştiri romanı…

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes