Murakami Edebiyatı



H.G. Wells | Körler Ülkesi

Kollektif Kitap'ın yeni çıkardığı bu ay kitaplarından biri. Daha önce dilimize çevrilmemiş olan H.G. Wells klasiği olan Körler Ülkesi, okuyanı sarsacak, düşündürtecek bir kitapçık! Yolculuk esnasında bol çizimli ve şahane bir uzun öykü kitabı iyi gider demiştim, öyle de oldu. Pek iyiydi yahu.


Epey ilginç olan öykünün yanına, şahane mi şahane Elena Ferrandiz'in pek şukela çizimleri dahil olunca, tadından yenmez, oku oku sıkılmaz bir kitap ortaya çıkmış. Denildiği gibi: "Körler ülkesinde tek gözlü insan kraldır." lafının tezatını sunmuş yazar. Keyifle okuyup, ürküyorsunuz ister istemez. Seveceğinize eminim.

Olaylar beklediğim gibi gelişmedi. Hele o son, çok şaşırtıcı ve kanımca yazılabilecek en doğru ve uygun finaldi. Yolculuğuma renk kattı. Şahane tasarımıyla edinip, bolca okunmalı. Doyasıya sevilesi bir öykü. Okuyun, okutun.

Kollektif kitaptan çıkmış Körler Ülkesi'nin tanıtım yazısı aşağıda.

And Dağları'nın vahşi çorak topraklarında insanların dünyasından elini eteğini çekmiş bir vadi uzanır. Ancak korkunç boğazlar ve buz kaplı bir geçit aşıldıktan sonra ulaşılabilen Körler Ülkesi'dir burası. Vadiyi on yedi gün boyunca karanlığa gömecek bir yanardağ patlamasının ardından, vakti zamanında İspanyol zulmünden kaçarak vadiye sığınmış ve körlük belasıyla cebelleşen insanların dünyayla bağlantısı kopmuştur. Körlüğe derman bulmak için köyden ayrılmış ve koca dünyada mahsur kalmış bir adamın anlattıklarıyla bir efsane olarak varlığını sürdürür Körler Ülkesi. Ta ki Nunez adında genç bir dağcı elim bir kazayla vadide hapsoluncaya kadar...
H. G. Wells'in bu meşhur öyküsüne İspanyol çizer Elena Ferrándiz'in muhteşem resimleri eşlik ediyor.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes