Murakami Edebiyatı



Patricia Highsmith - Yetenekli Bay Ripley

Okunacak 1001 Kitap listesinden bir daha azalttığım için mutluyum. Bir hedef koyunca, o işi yapmak daha eğlenceli hale geliyor emin olun. Patricia Highsmith, evvela bayağı bir kitabını okuduğum yazarlardan. Derin Sular, cidden iyi bir gerilim-psikolojik romandı. En çok düşündürücüydü.


Yazarın en beğenilen ve 1001 Kitap arasında da yerini alan Yetenekli Bay Ripley, film kadar güzel ve etkileyici. Film demişken, kitabın filminde Matt Damon'ı inanılmaz sevdiğimden ve hakkıyla canlandırdığından, kötü karakter Ripley'e hayranlık duyuyorum. Kitap cidden çok iyi.

Kitap mı iyi, film mi? tartışması burada da yapılabilir. Lakin, yönetmenin filme getirdiği farklılık ve güzellik; hem kitabın, hem de filmin ayrı lezzetlerde olduğunu söyleyebilmek pekala mümkün. Sırf bu yüzden kitabını okuyup, filme göz atmanızı rica edeceğim. Zira, kitap okuyamam ben diyorsanız filmini izlemeniz gerektiğini düşünüyorum. Bu kitap, üç kitaplık serinin ilk kitabı, unutmadan söylemek istedim.

Can Yayınlarından çıkmış kitabın tanıtım yazısı aşağıda.

Ripley Dizisi'nin ilk kitabı olan Yetenekli Bay Ripley, bizi bir anti-kahramanla tanıştırıyor: hasta ruhlu ama kendi kurallarını koyan, güçlü bir kişiliğe sahip Tom Ripley ile. Tom Ripley, varlıklı bir Amerikalının İtalya'da gününü gün eden maceraperest oğlu Dickie'yi ikna edip evine geri döndürmekle görevlendirilmiştir. Bir hiç olarak yaşamaktansa önemli birinin hayatını çalarak yaşamayı hayat felsefesi haline getiren hırslı ve kurnaz Tom Ripley, Dickie ile tanışınca ondan ve onun bolluk içindeki yaşamından öylesine hoşlanır ki, Dickie gibi olmak ister, hatta daha da öteye vardırır işi.

30 Ocak 2015 19:14

Böyle düşündürücü seriler de okumak lazım arada. Teşekkürler. :)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes