Murakami Edebiyatı



Françoise Sagan ~ Günübirlik Acı

Gecenin bir vakti kitap yazasım tuttu. Evet. Günübirlik Acı, uzun süre okuyup yazmayı unuttuğum için şimdiye kalan, tatlı bir kitap. Françoise Sagan, Fransız edebiyatının en çok bilinen yazarlarından. İlk kez elime aldım.



Sagan okumadan evvel zamanlarda biyografisini anlattığı filmi izlemiştim. Hayatı zor geçen, uyuşturucu, şöhretin baş döndürücü güzelliği\yıkıcılığı her karede görmek mümkündü. Bu sebeple, sayfalar döndükçe daha yakın hissettim.

Hiç beklemediği bir şekilde kanser olduğunu öğrenen Matthieu, bir mimardır. Karakter tuhaf biri. İe kapanması gereken (geneli öyle davranır.) b adam, bu hastalığını herkese duyurur, fikirlerini alır. Değişik kurgu ve orijinal kahramanlarıyla okunması zevk verenlerden. Bir göz atın derim.

Can yayınlarından çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda. Kitaplı geceler.

Günübirlik Acı'nın kahramanı bir erkektir; başarılı bir mimar olan Matthieu. Sıradan şikayetlerle gittiği doktorundan bir gün hiç beklemediği bir şey öğrenir genç adam: kanserdir. Çoğu kişinin yaptığını yapmaz Matthieu, kendisiyle hesaplaşmaz, içine kapanmaz. Sorununu yanındaki insanlarla paylaşır; onların tepkileri, onun bu insanlarla olan ilişkilerinin de sınanmasıdır bir bakıma. Çelişkiler içinde geçirdiği bu süreç, Matthieu'yü, uzun zamandır yaşamından silmiş olduğu birine götürür: bir zamanlar delice sevmiş olduğu kadına. Bütün düzeni altüst olan genç adamı bir büyük sürpriz daha beklemektedir.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes