Murakami Edebiyatı



William Joyce ~ Bay Morris Lessmore'un Uçan Kitapları

Ödüllü kitaplara bakınırken, aslında bu konuya daha sonra uzun uzun değineceğim. Epey ilgiliyim konuya. Bay Morris Lessmore'un Uçan Kitapları adlı çocuk kitabını görünce, hemen okumaya başladım. William Joyce, iyiymişsin be adam!



Göz yaşartan konuya sahip. Kim demiş ki, çocuk kitapları büyüklere göre değil. Çokça ders çıkarılası, yaşayamadığınız gençliğinizi, çocukluğunuzu yaşıyorsunuz. Tabii anlayana. Çıkan fırtınada, evini barkını terk edip, bambaşka bir diyara yolculuk eden bir adamın hikayesi.


Tuhaf olansa, önce kitap yazılır, sonra film çekilir. Film 2011'de Akademi Ödülü, En İyi Kısa Animasyon Oscar'ını kazanınca büyük ün yaptı. Kitap filmden sonra ele alındı.. Yönetmen William Joyce, yönetip kitabın da yazarlığını üstlendi. Mutlaka okuyun, izleyin. Benim hayal gücüm biraz kıt diyorsanız, animasyon filmi ilaç gibi gelecektir... Kitap içi çizimlere hele ayrı gönül kaptıracaksınız.



15 dakikalık filmini yukarıdan izleyebilirsiniz. Eminim çok seveceksiniz. Öncellikle tavsiyem kitap elbette. Mutlu kalın, mutlu edin.

Pearson Longman Çocuk Kitapları Dizisi sayesinde dilimize kazandırılan bu kitabın tanıtım yazısını aşağıda bulabilirsiniz.

"Herkesi bir hikayesi vardır ve tüm hikayeler önemlidir. Bay Morris Lessmore kelimeleri, hikayeleri, en çok da kitapları severdi. 

Bir gün , beklenmedik bir biçimde Morris' in dünyası darmadağın oldu. Kelimeleri, hatta harfleri bile uçup gitmişti. Birden ışık parladı gökyüzünde, ona şans getirecek bir ışık! Mavi gökyüzünde kanat çırpan kitaplar gördü. Uçan kitaplardan birinin peşine takıldı ve..." Kitaplar bize hayatlar sunar, her kitap bir başkasının hayatıdır aslında ve biz de bu başka hayatlara kitaplar sayesinde dokunabilir hatta yaşarmışçasına hayatımızın bir parçası haline getirebiliriz. "2012 En İyi Kısa Animasyon Filmi Oscar" ödüllü "Bay Morris Lessmore' un Uçan Kitapları", yeni hikayelerin ve yeni hayatların müjdecisi belki de...

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes