Murakami Edebiyatı



Daniel Kehlmann ~ En Uzak Yer

Almanların çok bilinen yazarlarından Daniel Kehlmann. İlk kez okudum. Alman edebiyatını severim. Soğuk olmaları hoşuma gidiyor. En Uzak Yer, benim hep gerçekleştirmek isteyip de, cesaret edemediğim durumu anlatıyor: Kaçış!



Değişim evrenin geninde bulunan durumlardan. Kanıksadıklarımız tarafından zamanla kanıksandık. "Körler sağırlar birbirini ağırlar" hesabı. Yeni bir soluk, hayat ve insanlar. En önemlisi sıfırdan başlamak. Temiz sayfa, mis.


Siz en iyi bu kitabı alıp okuyun. Yanına soğuk bir içecek alın ve ayaklarınızı uzatın. Bol bol empati ve düşünmenizi sağlayacak.

Can yayınlarından çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda. Empati ile okuyun.

Bir sigorta şirketinde çalışmakta olan Julian, daha 11 yaşındayken evden kaçmaya kalkışmış, ama bu kaçış başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Bir iş seyahati sırasında bir gölde ciddi bir boğulma tehlikesi geçirince, bunu fırsat bilir ve ortadan kaybolur. Herkes öldüğünü sanacak, o da yeni bir yaşama doğacak, her şeye sıfırdan başlayacaktır.

İşler Julian'ın beklediği gibi gidecek midir? Yoksa her şey eskisi gibi mi sürecektir? Julian, kendi sıradan varoluşunu aşıp bambaşka bir yaşama yelken açabilecek midir?

Adsız
25 Nisan 2014 18:39

"Sesler"i de şiddetle tavsiye ediyoruz. Tesadüfen elimize geçmişti, dolayısıyla herhangi bir beklentiye girmeden okumuştuk. Ne kadar iyi olduğunu görünce de tatlı tatlı şaşırmıştık :)

25 Nisan 2014 22:42

@Koltukname•
Yazarla ilgili azıcık araştırmam da, "Sesler"i şiddetle tavsiye eden kişi az buz değil. Mutlaka okuyacağım. Teşekkür ederim güzel tavsiye için :)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes