Murakami Edebiyatı



Christian Jacq ~ Ramses: Işığın Oğlu

Christian Jacq'nun dünyayı kasıp kavuran ve Mısır'a turist yağmasını sağlayan en büyük etkenler arasında gösterilen Ramses Serisi, herkes tarafından sevilip, beğeniyle okunuyor. Savaş temalı, epik konulu kitapseverler bayılacaklardır. Serinin ilk kitabı ilgi çekici.


İlkçağ medeniyetlerinden Mısır'ın gizemi beni hep kendine çekmiştir. Nitekim, kitabı okumama vesile olan nedenlerin de başında geliyor. Piramitler, mumyalanma vb. bir sürü unsuru merak konusu oluyor. Ramses: Işığın Oğlu.


Kral Seti'nin hayatı, eşi Tuya ve çocukları; Şenar, Ramses. Ramses'in ilk eşi Güzel İset ve sonra ki karısı (bu ismi çokça duyacak ve güzelliğini anlatmak için kullanılan betimlemelerden nefret edip, kusmaya kalkışacaksınız.) Nefertari. Olaylar bunların etrafında dolanıyor. Kitabın güzelliği konusuna gelirsek, çok iyi değil. Bu romanı güzel yapan yazarın sorgulamaları ve inanışları. Her şey yerli yerinde. Sevdiriyor kendine. Ramses maceramız devam edecek. Siz ilk kitabı okuyun önce, beraber yorum yaparız...

Remzi kitabevinden çıkan kitabın tanıtım bülteni aşağıda. İyi seriler.

I. Seti, güçlü ve sevilen bir hükümdardır. Akıllı yönetimi sayesinde, ülkesini dünyanın en güçlü imparatorluğu yapar. Ancak tahtı devretme zamanı yaklaştığı için iki oğlu arasında bir seçim yapmak zorundadır. Henüz on dört yaşında olan Ramses, azimli, dürüst ve akıllıdır; ancak gençliğininin verdiği heyecan zaman zaman hata yapmasına yol açmaktadır. Genç Ramses'in rakibi olan, kurnaz ve hain ağabeyi Şenar ise, taht yolunda küçük kardeşini engellemek için her türlü komploya girişmeye hazırdır.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes