Murakami Edebiyatı



Her

Yılın marjinal yapımlardan biri görmeye hazır mısınız? Hele ki düşük beklentiyle izlendiği taktirde, şaşırtıp, size kendini çok sevdiren filmlerden bu. Sinemanın dahiyane çocuğu Spike Jonze, köprünün altından geçen onca suya rağmen, Her ile mükemmel olduğunu tekrar hatırlatıyor.



3 dalda aday olduğu, 71. Golden Globe ödüllerinde, bu gece Best Screenplay kategorisinde ödülünü kucakladı. Oscar vakti gelip çatığında da, bir sürü adaylık bekliyorum. Konusu, insanlığın yalnızlaşması ve yalnızlığa sanal alem "ilişkileriyle" noktalama noksanına değiniyor. 

Scarlett Johansson, yapımda sadece sesiyle var. Samantha adında, bir bilgisayarın işletim sistemi rolünde. Kendisiyle aramızda buzlar var lakin, bu karakteri sadece sesiyle dahi mükemmel kotarmış. Amy Adams, başka bir tatlılık abidesi. İnsanlığın vardığı nokta hiç açıcı değil. Yalnızlık zor iştir evet, ama yalnızlığı sevmekse korkutucu olsa gerek. Her, size bunların cevabını veriyor. Yılın en iyi soundtracklerini, seyrederken dinleyebilirsiniz.



Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes