Murakami Edebiyatı



Spor Aşkı ile Yanıp Tutuşan 5 kitap

Spor'u severim.. Her türlü dalı olmasa da, çok sevdiğim keyifle izlediğim oyunları var. Futbol, basketbol, Voleybol ve Tenis'e bayılırım, izlemek ve oynamak açısından. Spor aşkıyla yanıp tutuşan kitaplarda var elbette. En iyi beşliyi görelim!


Maalesef henüz dilimize çevrilmemiş kitaplardan. Nick Tosches'in kitabının gayet iyi, iddialı ve güzel olduğu söyleniyor. Ne zaman okuruz bilemiyorum. En yakın zamana diye dilek dileyelim. The Devil and Sonny Liston



Epey sevilip, bilinmesine karşın, henüz bizde çevirisi olmaması ise, ayrı ilginç bir olaydır. Spor kitapları dalında önemli bir yer tutuyor. Umarız bir gün okuyup, burada hakkında bol bol tartışırız. Blood Horses!



Rich Cohen'in Monsters (Canavarlar) adlı spor-biyografi içerikli kitabı, 1985 Chicago Ayıcıkları'ndan yola çıkıyor. Genel kanı, çok iyi bir futbol kitabı olduğu yönünde. Çevrilirse keyifle ve şevkle okuyacağımızdan eminim.



Aralarında ismini en çok duyduğum kitap bu. Friday Night Lights (Cuma Akşamı Işıkları), yine çevrilmemiş bir kitapla karşı karşıyayız. New York Times Number One Bestseller listesinde yer alıyor. Ayrıca, çok ünlü aynı adlı dizisi de mevcut.



Mahalle futbolunun özlemini ve güzelliğini anlatan çok iyi bir kitapmış. Yorumlar çok iyi de, çeviri yine yok. Anlaşılan bunları okumak için çok bekleyeceğiz. Ne dersiniz?  Heaven is a  Playground.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes