Murakami Edebiyatı



Salvador Plascencia ~ Kağıt İnsanlar

Bu kitap, tam da şöyle değişik bir şey olsa dibine vursam dediğim anda imdadıma yetişti. Kitapta bile seçenekler o kadar çoğalmışken, insan neyi, ne zaman okuyacağını şaşırıyor. Siren yayınlarının belirttiği gibi; Kağıt İnsanlar, bol oyuncaklı bir kitap.


Salvador Plascencia'ın ilk kitabıymış. İçeriğinden dolayı -kitabı okursanız ne dediğimi çok iyi anlayacak, oldukça hak vereceksiniz.- basılamaması endişesi duymuş. Lakin, okuyucu kitabı çok sevip benimsedi. Bende onlardan biriyim. Spoiler verilmeden anlatılması zor olanlardan.


Karakterler, yazara başkaldırıyor. Kısım kısım gerçek, kimi kısımlarda kurmaca arasında gelip gidiyor olay örgüsü. Kederden ölmek üzere olan tipler bile sizi eğlendirmeyi başarıyor. Her sayfada sürprizlerle karşılaşıyorsunuz. Kitabın iç tasarımı ve kapak tasarımı her zaman ki gibi mükemmel. Bu yönden Siren Yayınları, Türkiye'nin bir elin parmaklarını aşmayan nadir yayınevlerinden!

Siren Yayınlarından çıkan kitabın özeti aşağıda. Değişiklik isteyenlere süper bir alternatif.

Sıra dışı bir yazardan, oyuncaklı, dokunaklı ve fazlasıyla sıra dışı bir roman: KÂĞIT İNSANLAR. Yazarı roman karakterlerinin arasına, kâğıdı olay örgüsüne katan, yıkımı körükleyip küllerinden yeniden doğan, özgün ve çarpıcı bir metin. Alınyazısına karşı koymanın, kurmacanın ve başkaldırının, kayıplara rağmen ayakta kalmanın hikâyesi... Kâğıt kadar hassas, kâğıt kadar tanıdık.

Kâğıt İnsanlar, sizinle konuşacak. Öykülerini sütunlarla kuracak, mahrem hayatlarını gizlemeye çalışacak. Göğüs kafesinizin içine kâğıttan bir kalp yerleştirip defalarca yırtacak, sonra tekrar yamayacak... Ve siz, kağıdın üzerinde dile gelen sayfaları çevirirken kendi kaderinizi, kendi kâğıt insanlarınızı, kendi yaralarınızı nasıl yamadığınızı düşüneceksiniz.

4 Ekim 2013 16:12

Mutlaka okumalıyım :)

4 Ekim 2013 16:23

@Devrim Atasu♦
Mutlaka, en kısa sürede :)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes