Murakami Edebiyatı



Isabel Allende ~ Ruhlar Evi

İkinci bir Yüzyıllık Yalnızlık, gibi yorumlar aldığını ve çok sevildiğini görünce hemen alıp okudum. Bu sayede Şilili yazar Isabel Allende'i okuyabildim. Kitabın son sayfasını çevirdikten sonra, çokça memnun kaldığımı belirtmek gerek.


Kuşaktan kuşağa geçen bir aile dramını anlatıyor Ruhlar Evi. Elbette işin en cezbedici yönü kesinlikle büyülü-gerçekçilik temasının işlenmesi oldu. Hikayeye gizem katıyor. Bu tür şeylere inanmayanınız bile, aslında inandığını, sadece bunca zamandır bir haber olduğunu anlayıp şaşıracak.

Isabel Allende
Kiminiz kitabı feminen bulup lanet okuyacak. Kiminiz, satır aralarında kendini bulup sayfalarda derin yolculuğa çıkacak falan filan vb. Herkes kendinden bir parça görecek bu romanda. Yazar siyasi konulara da el atıyor. Darbe günleri, sistemin parçası olup, robotlaşma etkilerini gösteren insanların hikayesini okuyacaksınız aynı zamanda. Favori karakterim Ferula Treuba oldu. Bakalım sizin favoriniz kim olacak?

The House of the Spirits adlı sinema filmi de var. Meryl Streep, Glenn Close, Jeremy Irons, Winona Ryder ve Antonio Banderas gibi yıldız isimler yer alıyor. Çok uzun zaman önce izlediğim için kitaba pek etki etmedi. Önce kitabı okuyun, boş vaktiniz de filmi izlersiniz. Edebiyatlı günler!

Can Yayınlarından çıkan kitabın tanıtım bülteni aşağıda. Keyifli okumalar ve seyirler!

Clara del Valle neden dokuz yıl konuşmadı ve öldüğü zaman nasıl oldu da annesinin kesik başıyla birlikte gömüldü? Şili'nin seçimle gelen ve askeri darbeyle yıkılan solcu başkanının son saatleri nasıl geçti? Nobel ödüllü büyük Şair Pablo Neruda'nın cenaze töreni nasıl bir gösteriye dönüştü? Bunlar, "Isabel Allende"nin bu ilk romanında yer alan ilginç olaylardan bazıları. Şilili yazar "Isabel Allende", Latin Amerika edebiyatının şu son yirmi yıl içinde yarattığı en büyük romancılardan biri. "Ruhlar Evi" adlı bu romanında yazar, bir ailenin üç kuşağını, yetmiş yıllık bir süreç içinde, "Gabriel Garcia Marquez"inkine yaklaşan bir ustalıkla anlatıyor. Romanda, yaşayan kişilerle geçmişin ruhları iç içe. Latin Amerika edebiyatlarında görülen "büyülü gerçeklik" bu romanda da tüm görkemiyle işleniyor. Sınırsız bir düş gücü ve anlatım ustalıkları, "Isabel Allende"yi çağımızın en başarılı romancılarından biri yapmaya yetiyor.

26 Eylül 2013 14:26

Gerçekten çok güzel bir kitaptı, insanı başka bir dünyaya götürüyor adeta.. filmini de çok beğenmiştim:)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes