Murakami Edebiyatı



Matt Ferguson’dan ‘Elysium’a Afiş!

Matt Ferguson, Elysium'a olan afişi sayesinde tanıdım. Diğer çalışmalarını da göz atma fırsatım oldu. Tek kelimeyle olağanüstüler. Ferguson, aslında bir grafiker. Epey iyi işleri var. Çizgi roman alanında da, ileri derece ilerleme kaydetmiş bir isim. Minimal film afişleri çalışmalarını da  mutlaka göz atmalısınız!


Asıl konuya gelirsek, Matt Ferguson, büyük bir Neill Blomkamp hayranıymış. Distcrit 9'ını çok beğendiğini söylemiş. Bu sebeple, yeni filmi Elysium'u da görmek için sabırsızlandığını itiraf etmiş. Tabii, kuru kuru beklemeyi kabul etmemiş olsa gerek ki, şahane bir afiş yapmış film için!

   

Yıkılmış dünya... Zenginler Elysium'da, fakirler ise, şimdi ki yaşadığımız dünyada. Normal olduğunu sanmayın. 2159'da Dünya bir çöplüğe dönüşüyor. Bu gidişle gerçekten o yıllarda öyle olacak gibi.


Grafikerin, konuyla alakalı bütün temayı postere iyice yansıtmış olması başlı başına bir olay, aynı zaman büyük başarı. Filmin konusunu okuyunca, afiş daha bir anlam kazanıyor gözünüzde. En basitinden, Stanford Torus denklemi diyelim. Afişte yer alıyor. En son, Kubrick'in 2001: Uzay Yolu Macerası'nda hayat bulmuştu. Elysium'da daha ileri derece de göreceğiz!


Çok bahsettiğim, olay yaratan afiş. Kesinlikle harikulade. İnanılmaz bir çalışma olmuş. Boyut 36x18 ebatında. 9 Ağustos gelsin artık!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes