Murakami Edebiyatı



Kitaplar Nasıl Düzenlenir?

Maalesef ki, kitap manyağı iseniz, yeterince kitabınız olması sizi tatmin etmiyor. Bu işin düzenlemesi, nereye konacakları, yazara göre mi, yayın-evine göre mi, yoksa kitap renklerine göre mi? şekilleneceği sıkça rastlanılan tatlı sorunlardan.  Bu konuda yardımcı olacak bir yazı geliyor. Hadi hep beraber kitap düzenleme sanatına kafa kıralım!


En sevdiğim kitaplık düzenleme şekli! Aynı renkte kitapları yan yana dizmek, ne kadar şahane görüntü oluşturuyor, kanıtı bu resimde. Bu renklere ek olarak, biblolar ve bahçenizden topladığınız gülleri küçük kavanoza koyup, sıcacık bir ortam yaratmak pek mümkün! Bakıp bakıp, içimiz açılsın, oh mis!

Zıt renkler ve aynı renklerin, koyu-açığı, açığı ve koyusu olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir. Her ne kadar ülkemizde ciltli kitaplar, diğer ülkelerdeki gibi itibar kazanmamış olsa da, elinizde bulunanlarla göze hitap eden ortam yaratmak zor değil. Ciltli kitapların en çok eskimiş olanlarını severim. Eski olması, daha bi' antik hava yaratıyor.


Kitaplar sadece kitaplıkta kalmasın diyorsanız, sehpalar bunun için var. (Günün giydirmecesi olsun.) Salon sehpasını sadece, dantelli örtüyü kıvırıp, üstüne vazo konulmak gibi klişeler için tasarlanmamış nasılsa. Kitaplarınızı alıp, üst üste (sayı çok fazla olmamak kaidesiyle) dizip, hem şık bir dekorasyon sağlıyor, hem de canınız sıkıldığında hemen elinizin altında bir kitap bulunur!


Bilindiği üzere, kimi insanların en çok vakit geçirdiği yerler banyo ve tuvaletlerdir. Bilim adamlarının lafına göre; Bir insan büyük karar vermeden önce, tuvalete gidip bi' düşünsün. En sağlıklı kararlar, orada veriliyor” demişler. Öyle ise, hem düşünürken, hem işinizi görürken okumalık bir şeylerin olması çok cezbedici geliyor.



Bu videoyu canım sıkıldıkça izlerim. Kitap düzenleme sanatının ne denli şahane olduğunu, kanımca müthiş anlatıyor. Kitaplarınızın değerini bilin, onlara gereken değeri verin. Umarım sizlerde videodan benim aldığım keyfi alırsınız.  Ne tür düzenleme gideceğiniz size kalmış, kolaylar olsun efenim!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes