Murakami Edebiyatı



Renksiz Tsukuru Tazaki ve Hacılık Yılları: Açılışı!

12 Nisan'da Japonya'da görücüye çıkan Murakami'nin son kitabının açılışı sizlerle! Colorless Tsukuru Tazaki and His Years of Pilgrimage" görücüye çıktı. Her Murakami kitabı gibi, yine ortalığı ayağa kaldırdı. Bir Hafta Bir Milyon sattı. İşin tuhaf kısmıysa, -buraya dikkat- kitap çıkmadan En Çok Satanlar listesinde 1 numaraya yükseldi.


Türkiye'de ki Haruki Murakami kitaplarının çevirmeni Hüseyin Can Erkin, sanırım kitabın çevirimine başlamış. Çevirmenimiz sağ olsun, biz yazarın hayranlarının ne kadar sabırsız olduğunu bildiğinden olsa gerek, kitabın açılışından biraz çevirip yayımlatmış. Benim gibi açlığınız dank ettiyse; ilaç gibi gelecektir. Aşağıda okuyabilirsiniz. Keyifle, heyecanla!

Üniversite ikinci sınıf temmuz ayından sonraki yılın ocak ayına kadar Tsukuru Tasaki neredeyse hep ölmeyi düşünerek yaşadı. O arada yirminci yaş gününü de gördü, ama o an onun için özel bir anlam ifade etmedi. O günlerde kendiliğinden yaşamına son vermek, ona çok doğal ve mantıklı geliyordu...
Bir de Tsukuru Tasaki dışındaki dördü tesadüfen ufak bir ortak noktaya sahiptiler. Dördünün isimlerinde de renkler vardı. İki erkeğin soyadları Akamatsu (Kızıl çam) ve Oumi (Mavi Deniz), kadınların soyadlarıysa Şirane (Beyaz Kök) ve Kurono (Kara Ova) idi.Yalnızca Tasaki soyadının renklerle alakası yoktu...



Romanda geçen, Lazar Berman yorumuyla Liszt kompozisyonu 'Haç Yılları' için delice talep oluşmuş. Kitabı okuyanlar; kaydın cd'sinin bulunduğu mağaza stoklarını tüketmişler. Kaydı yukarıdan keyifle dinleyebilirsiniz!

30 Nisan 2013 11:17

Murakami'nin son kitabını merakla bekliyorum, alıntılardan ilginç bir kitap olduğu anlaşılıyor, bu güzel paylaşımınız için teşekkürler:)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes