Murakami Edebiyatı



Aimee Bender ~ Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü

Can Yayınları'nın yeni bir okuma serüveni adı altında bastırdığı kitaplarının ilk parçası bu! Çıkış tarihinde herkesin elinde görüp, tavsiyelere uyarak aldım. Limonlu Pastanın Sıradışı Hüznü, kitap bloglarında da hakkında soğutacak eleştiriye rastlamadım, belki de denk gelmedim.


İlk kez okuyorum Aimee Bender'ı. Kitap Uluslararası Bestseller imiş. Bestseller hakkındaki düşüncelerim şuana kadar pek parlak değil. Bu kitaptan sonra, azıcık umut ışığım varsa, söndü! Can Yayınları Kitap ismi güzel, ee kapakta şahane; basalım gitsin dediği kitaplardan gibi geldi bana. Kısaca özet geçersem: Rose, yediği yemekten yapanın ne duygular hissettiğini anlıyor. 


Hakikatten ilginç ve birazcık saçma şeyler barından kitaplardan olduğunu kabul etmekle başlıyor her şey. Önce kabullen, sonra oku. Belki zevki çıkar. Şöyle ki, bu kitabı kırk yılda kitap okuyan kişiliklere tavsiye etmekte yarar var. Pek bi' numarası olmayabilir, ama bahsettiğim okuma alışkanlığına sahip insanlar güneşli bir haftasonunda zevkle okuyacaklarından emin olabilirsiniz. Aksi takdirde, ne size bir şey kattığı var, ne de  başka artısı! Edebiyat severler, uzak durun!



Kitap için düzenlenmiş, kısacık trailer var. İzleyip kararınızı verin. İyi seyirler, keyifli incelemeler.

Bir gün, mutsuzluğu, acıları ve arzuları, en derindeki sırları görme yeteneğin olduğunu keşfetseydin...

Bir gün, sana gülümseyen yüzlerin ardını görüp sana en yakın kişinin yüreğinde kilitlediği kapıları aralasaydın, ne yapardın?..

Büyümenin eşiğindeki Rose için hayat, bir sabah geri dönülmezcesine değişir. Zira annesinin yaptığı limonlu pastadan aldığı bir lokmayla, sadece yemeği değil, onu pişiren kişinin duygularını da tatmakta olduğunu anlar...

Olağanüstü yeteneği, aynı zamanda derin bir kaygı ve hüznü de beraberinde getirir; çünkü her zaman neşeli, güler yüzlü ve sevecen biri olarak bildiği annesi, kalbinde sarsıcı bir gerçek saklamakta, ailesinden ayrı ikinci bir hayat yaşamaktadır...

Çok geçmeden babası ve ağabeyinin de çok özel yetenekleri olduğunu anlar. Her üçü için de bu yetenek, kimi zaman bir mucizeye kimi zaman da yakalarını kurtaramadıkları bir illete dönüşecektir.

Hemen her ailenin üstünü örttüğü gerçekleri, duyarlı ve yetenekli bir genç kızın büyüme öyküsü eşliğinde anlatan acı, tatlı ama her sayfası büyülü bir şehir masalı...

27 Nisan 2013 10:55

Uzak durulacak, mesaj alınmıştır. :)

9 Eylül 2013 19:31
Bu yorum yazar tarafından silindi.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes