Murakami Edebiyatı



Elysium; ‘Matt Damon’ ile Geliyor!

Blog takipçileri; şuana dek hiçbir film için teaser ve fragman odaklı yorum yapmış değilim. Kısa yoldan, filmi izlemeden, ilk izlenim yazmadım. Elysium”, Kitaplık Manzaraları'nda bir ilk! Matt Damon ne kadar sevdiğim arkadaşlarım tarafından bariz bilinen bir şey. Imdb sitesinden sık sık filmografisine baktığım biri. Yine bir gün bakarken, (Sanırım o zamanlar 2011 falandı) bu filmin eklediğini görünce bir meraktır karıştırıp, tüm castinge bakmıştım!


Distcrit 9'ın yönetmeni Neill Blomkamp, Elysium'un yönetmenlik koltuğunda. Yasak Bölge 9, kanımca 2009'un en başarılı, en iyi filmi idi. Çok başarılı bulduğunuz oyuncu ve yönetmeni bir arada görmek, inanılmaz keyifli. Nihayet fragmanı dün yayımlandı. İlk izlenimim harika bir şey olacağı konusunda. Karanlık distopik-hikaye bizi bekliyor olacak! Blomkamp'ın elinde, Yasak Bölge 9'dan daha güçlü bir kadro var. İlk filmini ne kadar düşük bir bütçeyle çektiğini hepimiz biliyoruz.
   

Kimilerince film berbattı, kimilere -benim gibi düşünenlere- başyapıt, kült bir bilim-kurguydu. Fragmana bakıp konuşacaksak; karşımızda şahane bir yapım var! Giderek artan nüfus ve dünyanın akıl almaz derece harabeye dönüştüğü bir yer olarak resmediliyor. Burada zengin-fakir sınıfsal ayrılık boy gösteriyor. İnsan yapımı, uzay istasyonunda boy gösteren elit (zengin ve seçkin) insan grubu. Diğeriyse, açlık ve susuzlukla zar zor hayatta kalmaya çalışan ikinci sınıf insanlar! Matt Damon (Max Da Costa), iki ırk arasındaki sınıfsal güçlülüğü ortadan kaldırmayı kendine görev edinmiş, çalıştığı işte radyasyona maruz kalmış suçlu bir kişilik.


Yapım aşaması esnasında, dünyaca ünlü set tasarımcısı Syd Mead, (hatırlarsanız, Blade Runner ve Aliens ve daha nicesi gibi harika filmlerin set tasarımına imza atmış) Blomkamp'ı arayıp, sizinle çalışmayı çok isterim, demiş. Neill memnuniyetle kabul etmiş. Mead bir dünya markası bu konuda; adam boru değil yani. Film gösterime 9 Ağustos'ta giriyor. Ülkemizde de aynı günde vizyona girecek. R-rated (yaş sınırlaması; +18 olma ihtimali bayağı yüksek.) Matt Damon'ın varlığı çok iç rahatlatıcı. Bourne serisinden sonra, neredeyse koşuşturmalı bir filmde izlemeyemedik. Jodie Foster görmekse, epey keyifli olacak. Matt varsa, gönül rahatlığıyla bende varım diyenlerdenim; eminim yine döktürmüş. Geriye 9 Ağustos, 2013'ü beklemek kalıyor! Sabreden derviş muradına ermiş, derler.



Şahane filmin, şahane fragmanını yukarıda izleyebilirsiniz!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes