Murakami Edebiyatı



Kriton Dinçmen ~ Symphonia Kakophonica

Değişik bir şeyler okumaya ihtiyacım varmış, bu kitabı bitirince bariz anladım. Çok sevdim diyemem, ama farklılığı, size kendini sevdiriyor. Kriton dinçmen, hem yazan biri, hemde psikiyatri doçentliği yapmakta. Kendisiyle ilgili şöyle kısa bir bilgiye bile ulaşmak mümkün: Bakırköy Ruh ve Sinir Hastanesi'nde çalışırken, Minür Özkul'u alkolizmden kurtarmış. Yazar hakkında yeterince bilgi verdikten sonra kitaba gelelim!


Değişik bir isim Dinçmen. Hiçlik kavramları üzerine bol bol göndermeler, taşlamalar ve övgüler yer alıyor kitapta. Kendi adıma çok şey buldum, düşünme ihtiyacı hissettim. Düşüncelerini bir hikaye üzerinden anlatması çok iyi olmuş, daha iyi kavrıyorsunuz. Bu sebeple sizi zorlamıyor aksine, hafiflettiğini bile söylemek mümkün. Okuyun bu kitabı, farklı kitaplarını da deneyin. Sevebilirsiniz.” P.S. 2008'de vefat etmiş kendisi.

Kriton Dinçmen
Telos yayıncılıktan çıkan kitabı satın alabilir; özeti aşağıda bulabilirsiniz. Keyifli okumalar!

Aleladelikleriyle, sıradanlıkla perdelenmiş örtülü uyumsuzluklarıyla bu ülkenin insanları; o insanları dışlayan, öğütücü ve tüketici yaşam kalıplarıyla bu ülke; ama her şeye rağmen o insanlar!... Paramparça bir bütünlük, birbirine uymazların birlikteliği, toplumumuzun kakofonik senfonisi. Dinçmenin psikiyatri kliniklerindeki engin deneyiminden ve tutkuyla sevdiği Heybeliada hayatından esinlenerek hüzünlü bir alaycılık ve mizahla sergilediği insanlık halleri...

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes