Murakami Edebiyatı



Simon Wild ile Çocuk Olmak!

Kapak Tasarımı, sanatla ilgili ilgi çekici bulduğum çoğu paylaşıyorum sizlerle. Bu seferki konuğum Simon Wild. Ağıma takılan şahane bi' adam kendisi.  Çocuk kitapları illüstrasyonları üstüne Cambridge'de yüksek lisans yapmış. Bu tür işlere kendini adayanlara her zaman saygım olmuştur. Özellikle pek şahane işleri görünce kendimden gittim desem yalan olmaz. Koskoca bi' gerçek! Kendisinin web sitesi de varmış, buradan!


Çocuk kitapları kapakları için illüstrasyonlar tasarlıyor. Kendimi bildim bile illüstrasyonlara bakar bakar, hayranlık duyarım çizenlere. Kolay bir iş değil neticede. Simon Wild, bu harika işlere imza atarken, Türkiye İş Bankası Yayınları tarafından basılan Uçan Fantastik Makineler kitabının yazarıymış. Kendisi bir yazar aynı zamanda. Kitabın bir özelliği ise, 3D -(üç boyutlu) olması. Çocuk kitaplarını da ayrı bir ilgim var, kimi insanlık dersi veriyor büyüklere!

Wild, harika kapak tasarımcısı. Kendisi olgun biri olmasına karşın, her daim içindeki çocukluğu koruduğunu, bir tarafının hiç büyümediğini söylüyor. Aslında bu söylemesine gerek yoktu; yaptığı işlere bakınca, bunu anlamak çok zor değil. Öyleyse, onunla çocuk olmak isteyenler buyursun. Beğendiğim çizimlerini sizlerle paylaşıyorum. İyi bıgbıglamalar!












Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes