Murakami Edebiyatı



Frankenweenie: Modern-Gotik Bir Frankenstein!

Gece gece canım animasyon çekince, önüme ilk gelen, -tabii iyi yorumlar alan ve imdb puanı iyi olanına dikkat ettim- filmi açtım! Gecenin şanslısı Frankenweenie animasyonu oldu. Zaten izlemem gerekenler arasında idi, film Oscar adayı olunca, kaçırmamak gerek diye düşünüyorum. Kendisinden iyice bıktığım, Tim Burton, sağlam ve iyi bir işle rüştünü kanıtlıyor resmen!


Frankenstein okumayan kaldı mı, belki kalmıştır. En azından duymuşsunuzdur, filmlerini mutlaka görmüşsünüzdür. Bu animasyon resmen Frankenstein'ın çizgi uyarlaması gibi bir şey olmuş. İyi ki de olmuş, harikalar yaratıyor. Tadı damağınızda kalıyor deyim yerindeyse. Animasyonlarda kara mizahı çok seviyorum. Gotik havayı yakalayabilmek çok zor, o havayı tutturunca filmin iyi olmaması için hiç bir sebep kalmıyor!


Şahane karakterler var filmde. Özellikle çok zeki bir nokta var ki; benim gibi fark edenler bayıldı bu ince jeste. Filmde Victor'ın düşmanlarından Nassor  (afişin üzerinde de yazıyor karakter ismi) dikkat ettiyseniz, klasik dönemde Frankenstein'ı canlandıran Boris  Karloff'u canlandıran aktöre benzerliği tesadüf olmasa gerek, güzel bir sürpriz. Başka bir sürpriz daha var, Edgar karakteri var ki, Frankenstein filminde-romanlarında, onun çirkin ve kambur yardıkçısı Igor'a benzerliği de çok hoş! Klasik dönem kara film (film noir) türünü izlemeye doyamayan biri olarak, o tadı bulmak müthiş! En İyi Animasyon dalında Oscar adaylığı bulunan bu şahane ve şirin mi şirin seyirliği kaçırmayın!


Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes