Murakami Edebiyatı



Oscar Adaylı Animasyonlar ~ Kısa Kısa...

Yazacak o kadar kitap ve film birikti ki, Şubat bitse de rahatlasak. Oscar filmleri de bitmedi gitti. Bıkkınlık hissine kapıldığım kesin, o ayrı dava. Bıkkınlığımı unuttum, bir an önce kurtulma derdindeyim. Eski ben olsam, çoktan bitmişti ya, neyse! Gelelim üç tane animasyona!


Bu üç animasyon, bu yılın 'En iyi Animasyon' dalında Oscar adayları. Sinemadaki çarpık filmler, nitelik eksikliği maalesef animasyonlarda da gözle görünür, hissedilir biçimde fazlaca... 2012 sahiden kötü bir yıldı. Her anlamda. Geçen senin dertleri beni germesin. Aşağıda, üç animasyondan kısa kısa yazılar okuyabilirsiniz. Keyifli okumalar, iyi seyirler!

Brave ~ Cesur
Konu olsun, Disney-Pixar ortak yapımı olsun, hiç ama hiç tatmin edici değil. Üstelik animasyondaki gelinen yere bakılırsa, filme gülmemek imkansız. Absürt bir durum bile söz konusu olabilir. Yinede gülmediğim yerler yok değil. Ha, unutmadan; Animasyonları Dublajlı izlemeyi severim ama, Beren Saat'in Merida'yı seslendirdiğini duyunca vazgeçtim. alt-yazılı versiyona düşünmeden daldım. İzlenirse hoşça vakit alınabilir. Emin olun çok bir şey kaybetmiş olmazsınız!

Wreck-it Ralph ~ Oyunbozan
Bu animasyon, yılı kurtaranlardan. Şahane mi şahane, şirin mi şirin karakterleri, enfes grafikleri... kısaca her şeyiyle yüzünüzü güldürecek cinsten. Çok seveceksiniz. Bana çocukluğumda atari de oynadığımız oyunları hatırlattı. Örneğin; Süper Mario! Şunu fark ediyorsunuz, şimdi ki gelişmiş teknolojiye hayran olsanız da, geçmişten bir şeyler çıkınca, nostalji yıllarınız kafanızda birer birer canlanıyor.. ve özlediğiniz anlıyorsunuz. bir süreliğine bile çocukluğunuza gidin.

ParaNorman
Animasyona hayran değilim belki, bu film kötü değildi. Korku türünü seviyorsanız, sevebilirsiniz. Eğlenceli olabilir. Konusu yaratıcı olmamakla beraber, klişe. Sonuç olarak izlettiren, sonradan unutulmaya mahkum olanlardan. Tek akıllıca şeyi, filmin ismi. Dahiyanece! Baş karakterimizin ismi Norman, unutmayalım.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes