Murakami Edebiyatı



Paul Auster ~ Sunset Park

Yine hayatın içinden bir kitap  Paul Auster'dan..! Bu adam konu bulmada zorlanmayan yazarlardan sanırım. Fakat şöyle kötü bir huyu var, kitapları güzel gider lakin finalde bir şeyleri eksik okumuşsunuz hissine kapılmanız çok olası.  Auster, her bitiş kitabında aynı duyguyu, aynı tatminsizliği yaşamak bir süre sonra can sıkıcı olabiliyor; tıpkı 'Sunset Park' kitabında son sayfayı çevirip, bir kez daha doymamışlık, lezzet eksikliği maalesef yaşadım.



Çok tuhaf gelecek ama, kitabı beğenip beğenmeme konusunda hala kararsızım ki; kitapları bitirince sıcağı sıcağına yazmıyorum buraya, illa iki, bilemedin üç gün ara koyuyorum. Kafamdakileri daha net toparlayabilmek adına, daha net kanılara varma çabası diyelim. Bu kitap içinse hala bir netice varmış değilim. Beğendim mi, yok...beğenmedim mi, oda değil. Peki ne!?

İki yönlü kitaplar olur, onlardan sanırsam. Beğendiğiniz ve beğenmediniz tarafları olur. Ya sonuç bu, ya da arada kaldım. Her neyse, okumayı düşünenlere küçük tüyolar. Paul, kitapta sürekli 'Hayatımızın En Güzel Yılları' adlı Amerikan klasiği filmden notlar düşmüş. Çoğu sayfada, filmde anlatılmak istenen tema, ve karakterler üzerine bir söyleşi var. Filmi epey beğenirim de favori filmim değil. Filmi izleyip, sonra metini okumak daha faydalı olabilir.

Can yayınları'ndan çıkmış kitabı buradan satın alabilir, arka kapak yazısını da aşağıdan inceleyebilirsiniz. İyi okumalar!

Brooklyn, Paul Auster'ın her köşesini özümsemiş olduğu kendi coğrafyası. Son romanı da, Florida'da başlamakla birlikte yine gelip Brooklyn'in Sunset Park semtinde düğümleniyor. Çocukça bir ağız dalaşının kaldırılamayacak kadar ağır bir vicdan yüküne dönüşmesi sonucunda, doğup büyüdüğü yerden, içinde yetiştiği ortamdan, ailesinden ve arkadaşlarından, kendi geçmişinden ve hatta geleceğinden kaçan bir gencin acılı öyküsü. Pişmanlık, avarelik, aşk, umut kıvılcımları, günlük yaşamın çetin koşullarında bulunan geçici çözümlerin bir araya getirdiği kişilerin dayanışması... Bu kişilerden her birinin kendi kişiliğinin penceresinden dünyaya bakışı... Sunset Park, Paul Auster'ın bütün diğer kitapları gibi bir solukta okunacak bir çağdaş edebiyat başyapıtı.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes