Murakami Edebiyatı



Kitap Kurtlarına Hediyeler!

Hazır, kışa girmişken; malumunuz kitaplar en fazla kış ayında okunuyor. Üstüne 2012'ye elveda demeye ne kaldı ki, şurada. Yılbaşında hediye almayı sevenlerdensiniz, işinizi birazcık kolaylaştırma niyetindeyim; tabii hediye alacağınız kişilik kitap kurdu ise, ohh değmeyin keyfime!' Kitapseverlere hediye almak her zaman daha kolaydır, memnun etmek açısından insan biraz daha rahat olabiliyor.  Bazı önerdiğim hediyeleri edindim ben, o yüzden hepsi tatmin edebilecek düzeyde hediyeler...İyi alışverişler şimdiden!

Sahte kitaplar
En sevdiğim hediye bu oldu. Bu aslında kitap okumayı sevmeyen arkadaşlara alınabilecek bir hediye. Ha, kitap kurduna da alınabilir, kitapsever evinde süs olarak sevinçle vitrinde yer açar bu hediyeye. Sevmeyen ise, en azından kitapları varmış gibi gösterecek, akıllıca bir hediye.

Okuma Standı
Bazen insan kitap okumak ister, üstüne öyle bir yorgunluk çökmüştür ki, kitabın sayfalarını çevirmekten aciz oluyor. İşte, bu sırada bu güzelim hediye devreye giriyor. Kesinlikle çok iyi düşünülmüş bir hediye. Yüz üstü uzanıp, eller çene dayalı, ayaklarsa yukarıya kaldırılmış şekilde kitap okumak, bi' harika!

Sticker Makinası
Sticker yapıştırıcı bantları bilmeyen yoktur herhalde, özellikle bizim gibi okuma sapıklarının bilmeme gibi bir şansı olamaz, diye düşünüyorum. O yapıştırıcı bantların makinası da varmış. Hediyelik eşya için iyi bir seçenek olabilir. Bantları makinaya yerleştirip, öyle kullanıyorsunuz.

Sticker Yapıştırıcı Bantları
Bir üste hediyemiz de bahsettiğimiz şey bunlar; sticker yapıştırıcıları bunlar! Kitaplarında not almayı seven, kitap bittiğinde, yanlardan görünen renkli bantlarından gurur duyanlara, sizin hediyeniz bu. Bende kullanıyorum, ama sadece 'Haruki Murakami' kitaplarında!

Laptop Kitap Çantası
Konu kitap olunca, üreticiler yaratıcılıkta sınır tanımıyorlar. Net bağımlısı, kısaca internette çokça sörf yapan arkadaşlarınız, kendiniz için çok iyi bir hediye. Eski kitap kılıflarından laptop çantası; kırk yıl düşünsem aklıma gelmezdi. Hem, lap-top'ı buna yerleştirdikten sonra, çoğu insan eski bir kitap olduğunu düşünecek elinizdekinin ve bu sayede bilgisayarınızın çalınma riskini minimuma indirmiş oluyorsunuz aynı zamanda!

Kitap Desteği
Bir sürü kitap desteği örneği var... Üç beş kitabınız evinizin en beğendiniz yerine koymak istersiniz, lakin bir türlü olmaz. Kitaplar ya eğri duru ya da düşer. Tam bu anda 'Kitap Destekleri' imdadımıza yetişiyor. Hem güzel görüntü, hemde şıklığı yakalamak kesin.

Okuma Lambası
Okuma saati denildiğinde akla direk gece gelir. Tabii bu kriter kişiden kişiye göre değişir. Bence pek ala gündüz kitap okumakta çok keyifli. Gece okuma güzeldir güzel olmasına; ışık sorunu her zaman vardır. Kendinize ait bir odanız yoksa, ev halkı kapat şu ışığı deyip duran seslerini duymak pekte imkansız değil. Bu sayede, istediğiniz yerde, karanlıkta kitap okuyabilirsiniz. Bende edindim bunlardan iki tane. Biri hediye olarak gitti, diğeri bende. Pille çalışıyor, dönemeci ile ışık seviyesi ayarlanabiliyor.

Kitap Taşıma Çantası
Bunların çoğu evde yapılabilecek türden çantalar. Tek gerekli şey malzemeler. Ben uğraşmam, hazır alırım diyorsanız, şunu söyleyeyim: fiyatlar ateş pahasına. Malzemeyi alıp evde yaratıcılığınız konuşturup, el emeği göz nuru çantanıza kavuşabilirsiniz. Hem sevdiğiniz kitapların çantasını yapabilirsiniz. Kitabın ciltli olması kaidesiyle!

Kitaptan el çantası
Kitap taşıma çantasından farklı bir konsepte sahip. Bu kitap taşımak için değil. Bayan kesiminin makyaj malzemeler, ruju, ojesi, aynası...vb. gibi şeyleri taşımaya yarar. Gayet hoş bir hediye olur, demode çantalardan bıkanlara harika alternatif!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes