Murakami Edebiyatı



Lawless ~ Kanunsuzlar

Uygun bir günde, bu filmi izleyeceğim sözünü kendime vermiştim. Zaten, alt-yazı da yeni düştü nete. Bu yüzden, bugüne kısmet oldu.  John Hillcoat son filminin ismini bir türlü beğenmeyince ve “Lawless”ı duyunca hemen Malickten bu ismin haklarını istemiş. Hillcoat’ın filmlerini epey seven Malick de “Lawless”ı Hillcoat’a hediye etmiş. Bana kalırsa da, orijinal bir isim, Lawless Türkçesi  'Kanunsuzlar' olarak çevrilmiş; lakin İngilizce ismi daha iyi buldum!



Lawless, uzun zamandır tadı damağımızda kalan suç türün hasretken, belki imdadımıza yetişmiyor ama, güzel bir seyirlik sunduğu da ayrı bir olay. Oyuncu kadrosu yıldızlarla dolu. Zaten, şimdiki hangi Hollywood sinema sektöründen çıkan filme bakarsak, 5 yıldızdan aşağı kurtarmıyor. Eskinden olsa, tek yıldızla iş görülür, hatta deveye hendek bile atlatılırdı... ama nerede? Zaman dediğin değişiyor!

Uzun lafın kısası, eğer güzel ve mermi kovanlarının hava da uçtuğu -çok abartmadan- bir film izlemek istiyorsanız, mutlaka göz atın. İçki, atların pek bulunmadığı kovboylar göz önünüze gelsin, sonradan atlı süvariler tarzından bir beklenti oluşmasın kimsede.  Suç filmlerine ve filmdeki olası yıldızları sevenlere izlemesi kafi! Shia LaBeoufTom HardyGuy Pearce,  Mia Wasikowska  ve çok sevdiğim Jessica Chastain başrollerini paylaşıyor.



Fragmanı izleyerek bir sonuca varabilirsiniz belki. İyi seyirler herkese...

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes