Murakami Edebiyatı



Melbourne Sokaklarından Kitap Taştı!

Bu çılgın yer Avusturalya'nın Victoria eyalatinin Başkenti Melbourne! Görünce çığlık atasım geldi. O kadar yaratıcı bir fikir ki, inanılmaz. Yalnız bu kitaplar okunmak için değilmiş, birazdan onu da anlatacağım. Şu manzaranın güzelliğinden bahsetmesek günaha gireriz, diye düşünüyorum. Yalnız, kitapların bu denli yerlere serilip boykot yapar gibi sergilenmesi hoşuma gitmedi. O kitapların kirleneceği bilenen bir şey. Gerçi şu da var, her yer Türkiye  kadar  çamur  mu,  sokakları  çöp  mü  götürüyor  sanki...Neyse!


Edebiyat Araç Trafiğine Karşı
Madridli kollektif sanat topluluğu Luzinterruptus'un Melbourne'de gerçekleştirdiği "Literature vs. Traffic" isimli çalışmada 10.000 adet kitap ufak ampüller ile aydınlatılarak merdivenlere, sokaklara yerleştirilmiş. Kitaplar, Salvation Army tarafından bağışlanmış. Sanatçıların amacı, insanları okumaya, yöneticileri de daha fazla kamusal alan yapmak konusunda cesaretlendirmek.
Aynı ekip daha önce New York'taki Water Street'te 800 aydınlatılmış kitap kullanarak benzer bir çalışma yapmışlardı.

Boykot amaçlı olabilir, ya da başka herhangi bir durum için. Ben kitapların bu tür şeyler için veya gereksiz zırvalıkları sanat olarak addetmelerine son derece karşıyım. Karşıyım karşı olmasına da, şu güzelim manzarayı görünce hemen yumuşuyor insan. Sanırım orada olsaydım, yanımdaki çantaya tırtıkladığım kitaplardan bol bol atardım. 




Tırtıklardım tırtıklamasına da, gel de bunca kitabın arasından Murakami kitapları bul. Tam bir kabus olmalı! İstediğiniz yazarın kitabını bulmak bi' hayli güç!




Bunun gibi kitaplara basan kızı da, hiç düşünmeden parçalamak gerek. Tabii, sizin daha iyi bir işkence yapma şekliniz varsa, buyurun alalım lütfen.






Japon milleti manyak zaten ve okuma dendi mi, kendilerini kaybediyorlar. Japonya'da hiç okumayan kişinin başına bile yılda 25 kitap düşüyor, daha ne olsun be! Bir de bize bakın!





Kitaplar en çok merdivenlerde güzelliğini göstermiş, bu ayrı bir gerçek!



Neyse efenim. Size ve bana bol okumalı günler diliyorum. Ve bu güzel, bir yanda yıkıcı manzaraların tadını doya doya çıkarın! Bu arada, böyle bir proje olursa ve içine düşseniz -kitapların ortasına- böyle bir hengamede arayacağınız ilk yazar hangisi olurdu?

7 Ekim 2012 13:18

Vay be!

BA
7 Ekim 2012 21:13

Melbourne'dekiler neden hep çekik gözlü? Avustralya değil de Japonya dense daha inandırıcı olurdu.

7 Ekim 2012 21:54

@Ba♦
Çok doğru, bunu bende düşünmedim değil. Japonlar her yerde :))

9 Ekim 2012 23:42

Tamam kitaplar öyle yerlerde olmasın falan ama manzara çok güzel yalnız :)

Okumayan kişi başına bile 25 he :d iyiymiş :D

10 Ekim 2012 00:16

@Erdi Karadeniz♦
Manzaraya zaten laf yok :D

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes