Murakami Edebiyatı



Jostein Gaarder, İlk Buluşma: "Sofie'nin Dünyası"

Bilindiği üzere, bu aralar sürekli hiç okumadığım yazarlar keşfine çıkmıştım. Ve yine bilindiği üzere; her yeni yazar, yeni bir heyecan demek. Bu haftaki ağıma takılan yazarımız; Norveçli yazar, Jostein Gaarder!  Kendisi bir felsefe öğretmeni imiş. Sofie'nin Dünyası'nı yazdığı sırada, felsefe öğretmenliğinden, tam zamanlı yazarlığa geçiş yapmış.  Peki, doğru mu karar vermiş dersiniz? Bence, kesinlikle doğru karar.


Sofie'nin Dünyası; eğer gerçekten felsefe seviyorsanız bu kitabı okuyun! Platon'u, Hegel'i, Sokrates'i, Darwin'i ve Karl Marx'ı seviyorsanız, - saydıklarım ve daha nicesi - hayatlarına dair her şeyi; neler yaşadıkları ve savundukları felsefe görüşlerine aç bir kişilikseniz, yalla hücum, saldırın "Sofie'nin Dünyası'na!" Sadece, filozofların hayatlarına dair şeyler yok. Kendi hayatınıza da anlamlar yükleyecek güzel şeyler bulacaksanız. Her şeyi - en azından gerekli ve mantıklı olan her şeyi - sorgulayacaksınız!



Bu kitap, her felsefe öğretmenin de dediği gibi, cevaplardan çok sorularının önemi üzerine mantıklılığı üzerine güzel, derinlemesine açıklamalar getiriyor. Kitabın son sayfasını çevirip, kapağını kapattığınızda inanılmaz bir bilgi küpüne dönüştüğünüzü hissediyorsunuz. Jostein Gaarder, kesinlikle okumaya devam edeceğim bir yazar.   Türkçe çevirinden rahatlıkla okuyabilirsiniz. Sabir Yücesoy'un gördüğüm, ender derece de mükemmel çevirisi ile harikalar yaratmış.

Jostein Gaarder
Yazarın diğer kitapları da, Pan Yayıncılık'tan çıkmış. Kısa zamanda, Jostein Gaarder'i tekrar okumak istiyorum. Yazar avım hiç de, fena sonuçlar vermiyor. Ara sıra kötü sonuçlar verse de, Jostein Gaarder gibi çok iyi yazarlar da ortaya çıkmıyor değil. Sofie'nin Dünyası'nı alıp okunmalı, çok başarılı! İyi okumalar, kitaplı akşamlar!

BA
24 Eylül 2012 21:47

Ben de gençken Gaarder'in İskambil Kağıtlarının Esrarı adlı kitabını okumuştum ve beğenmiştim. Gençler için yazsa da o kadar güzel yazıyor ki her yaşta zevke okunabilir.

25 Eylül 2012 16:52

@BA♦
İyi bak söyledin, o kitabını da alayım bir ara. Ciddi anlamda güzel yazıyor, gençlere yönelik yazıyor olmasına rağmen :)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes