Murakami Edebiyatı



Sarah Winman ~ Tanrı Tavşanken

Konu kitaplar olunca, alternatifler bulmak çok da zor olmuyor. 'Sarah  Winman'ın , When God Was A Rabbit - Tanrı Tavşanken kitabını ilk olarak çok sevdiğim ve sıkı takipçisi olduğum ' Kitaplıkkedisi'nin blogu sayesinde merak edip, okudum. İyi ki okumuş dedim, çocukluğa özlemi anlatıyor, herkesin kendinden bir şeyler bulacağı muhakkak olan bir kitap. Ayrıca, buradan Sayın Kitaplıkkedisine selamlar!


Sarah Winman'ın ilk ve tek kitabı, sanırsam. Yazarın, ezber bozan bir kalemi olduğu kesin. Okudukça akıyor, okudukça okuyası geliyor. Çocukluğunuzda yaşadığınız anıların, anıların, kötü-iyi şeyler fark etmeksizin, birbir gözünüzde canlanıyor. Eskiye bir özlem duyuyorsunuz. ' Ah çocukluğum diyorsunuz ama, geçmiş olsun cevabı kitaptan geliyor.' Çocukluğumuza dair bol bol göndermeler yapan, geçmişe dair bir yolculuk için gayet güzel bir zaman tüneli olabilir sizin için.

Sarah Winman
Sırların, her şeye yeniden başlamanın, dostluğun, sevinçle üzüntünün hikâyesi... Her şeyden çok da sevginin her türlü haline ilişkin…
Sarah Winman, kitabın küçük kahramanı Elly'nin ve masumiyetini kaybedişinin akıllardan çıkmayacak hikâyesini son derece dürüst ve cesur bir ifadeyle anlatıyor. 1968'de başlayıp Essex'ten Cornwall'a ve New York sokaklarına uzanan kırk yıllık bir yaşam öyküsünü konu edinen bu roman; esprili dili, tuhaflıkları, ustaca ve bazen de esrarengiz biçimde çizilmiş ilgi çekici karakterleriyle gerçek dostluğa ve kardeş sevgisine yazılan bir aşk mektubudur.

Kısa sürede 30 ülkede yayınlanan, 25 dile çevrilen Tanrı Tavşanken, edebi kariyerin başlangıcında olağanüstü kurgusuyla yeni bir soluk müjdeliyor...

"Hiçbir şey uzun süre unutulmuş kalmaz, Elly. Sadece bazen dünyaya özel olduğumuzu ve hâlâ burada olduğumuzu hatırlatmamız gerekiyor."

_________________________________________
Hera Yayınlarından çıkan kitap için, çok güzel bir tanıtım videosu da var. Kitaplı Akşamlar! Ayrıca Sarah Winman'ın facebook hesabına uğramayı ihmal etmeyin. Birbirinden güzel tavşancıklar paylaşmış. Tavşan severlere duyurulur.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes