Murakami Edebiyatı



Neil Gaiman ~ Mezarlık Kitabı

Neil Gaiman sevdiğim bir yazar olmuştur her zaman. Kendisinin suretine bakarken, her daima aklıma 'Tim Burton' gelir. Bahsettiğim her iki adam bir birinden de çılgın! İkisi de uçuk, fazlaca çocuk ruhludur. Tam benim sevdiğim insan tipi. Çocuk ruhlu insanlar dünyanın neşesidir, her şeydir. Dünya da çocuk ruhlu kişiliklerin çoğalmasını dilerken, 'Neil Gaiman, Mezarlık Kitabı'na' giriş yapalım!


Mezarlık Kitabı; orada, burada, şurada... derken bitti. İncecik bir kitap - benim kriterlerime göre 278 sayfa ince bir kitaptır - olması, akıcı ve meraklandırıcı unsurları sayesinde, kitabın erken bitmesine etken şeyler. 'Tim Burton' eğer Neil Gaiman'dan bi haber ise birileri kulağını çeksin, tam senin filmlerinin konusunda uzman bir yazar burada kuzu kuzu yatıyor, seni bekliyor.

Bod ve mezarlık sakinlerinin hikayesi çok güzel. Kitapta en sevdiğim şey, Bod'un hem ölüler, hem de yaşayanlarla kurduğu arkadaşlıklar oldu. Chris Riddell ve Dave Mckean' tarafından mükemmel çizimlere imza atıldığının altını çizeyim! Tatilde, hatta çocuğunuza bile masal niyetine okuyabileceğiniz çok eğlenceli Bod'un hikayesi, herkesi çok eğlendirecek!

Neil Gaiman

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes