Murakami Edebiyatı



İlksen Başarır'ın Atlıkarınca'sı

İlksen Başarır'ın Başka Dilde Aşk sonraki filmi Atlıkarınca. Atlıkarınca, Başka Dilde Aşk ile beraber çalıştığı favori ile oyuncusu,  Mert Fırat'la çektiği ikinci filmi. İlksen başarır ve Mert Fırat, filmi gayet güzel kotarmışlar  .

Atlıkarınca
Atlıkarınca, Türkiye'de pek işlenmeyen, söz konusu bile olunca tüyleri diken diken eden "Ensest ilişki (aile içi cinsellik.) Oldukça cesur konusuyla zaten dikkat çeken film, İlksen Başarır ve Mert Fırat'ı görünce atladım filme. Şimdi düşünce iyi ki de atlamışım diye düşünmeden edemedim. Gayet eli yüzü düzgün, güzel bir yapım çıkmış ortaya. Cesur konusu ile takdirimi zaten kazanmıştı.

Sessiz sakin ilerleyen film, soğuk rüzgarların habercisi olduğunu zaten, çaktırmadan hissettiriyor. Mutlu aile tablosunun altında yatan gerçeklerin finale doğru boğduğu gerçeği, nefessiz bırakıyor. Aslında izleyince, tıpkı "Sam Mendes'in kotardığı  American Beauty filmini köşeden andırdı. American Beauty'de de, sahte mutlu Amerikan ailesinin gerçek yüzü bir bir açığa çıkıyordu.



Oyunculukların çok başarılı olduğuna da değinmek isterim. Ensest ilişkinin ailede kapanmaz yararlar açtığına bir kez daha şahit oluyoruz. Rahatsız edici filmlerden hoşlanan, birazda örnek amaçlı izlenmesinden tarafım. İzleyecek olanlara iyi seyirler, şunu unutmayın diken üstünde izlettiriyor!


Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes