Murakami Edebiyatı



Emma Donughue ~ Oda

New York Times'ın 2010 Yılının En İyi 10 Kitabı arasında gösterdiği kitaplardan biri "Room" Türkçe'ye "Oda" olarak çevirilmiş. "Emma Donoghue" ilk defa okudum. Okuduğum içinde gayet memnun kaldım. Kitap hiç de fena sayılmazdı, hatta ara-ara, psikolojik savaşa kadar götürdü beni.


Kitabın en büyük özelliği herhalde, Jack (küçük çocuk) adlı bir karakterin ağzından anlatılması olsa gerek. Çocuk diliyle anlatmış Donoghue kitabı.

Kimi telaffuz hatalarına bile yer verilmiş. Çocuk dilinden oldukça büyük keyif aldım, kimi yerlerinden, yeterince korkak olan çocukların hayal güçlerinin sınırlarını zorladığı korku biçimlerini de rastlamak kesinlikle mümkün. Elime aldığımda, ilk başta çok ağır betimlemeler gösterse de, hikaye ilerledikçe açılıyor. Room, ürkütücü, aynı zamanda dünyayı yeni yeni tanıyan küçük bir çocuğun öyküsüne tanıklık ediyor.

Emma Donoghue - Man Booker Prize 
Sonuç olarak, Romm, herkesin okuması gereken bir kitap. Eğer hayatın yeterince karamsar olduğunu savunanlarınız varsa bile okusun. Belki, Room'u okuduktan sonra, sizin yeterince derdinizin olmadığını ve en önemlisi dünyanın çok karanlık bir yer olmadığını keşfedebilirsiniz!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes