Murakami Edebiyatı



The Martian (Marslı)

Andy Weir'ın Marslı adlı kitabından filme uyarlandı. Filme gitmeden önce kitabını okumuştu -elbette- ve yorumlamıştık. Önce kitap, sonra film. Sıralamayı şaşırmayı asla, tavsiye. The Martian'ı sinemada seyrettim. Kitap, bir mühendislik harikası.


Keza, filmin kitaptan hiçbir aşağı tarafı yok. Müthiş bir kurgu, görüntü yönetmeni, set tasarımı, yönetmen ve oyuncu(lar). Şu ana dek, NASA'nın bu kadar destek verdiği ilk film olma özelliği taşıyor.

Kullanılan araç gereçler bile, çoğunlukla NASA tarafından filme getirilmiş, PC üzerinden hazırlıklı hale getirilmiş. Mark Watney'in yaşam mücadelesi, tam seyredilesi. Kitabı okumadan anlayamayacağınız bir iki bölüm mevcut. Bu sebepten ötürü, eksik ve boşluk var gibi saçmalıklara yer vermeyin, yazmayın derim. Kitaba o kadar bağlı kalınmış ki, okuyanlar eminim bu denli sadık bir uyarlama gördüklerine hem şaşıracak, hem de acayip sevineceklerdir. Şunu da değinmek istiyorum; yazarın dilindeki mizah filme mükemmel uyarlanmış, karakterlerin espritüel kişilikleri korunmuş. Daha ne istenir ki. Matt Damon'ın performansı her zamanki den çok daha iyi. Kendisini değişik birisini canlandırırken görmek epey keyif verici. Oscar radarına girme ihtimali yüksek kesinlikle. Gidin mutlaka ama mutlaka seyredin. Olağanüstü!



Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes