Murakami Edebiyatı



Ingrid Thobois | Scollicciano

Son zamanlarda pek karşılaştığım bir kitaptı Scollicciano. Pek merak sardığım için, alıp hemen okudum. Ingrid Thobois'i ilk kez okudum. Pişman mıyım? Hayır. Çok m memnun kaldım? Hayır. Peki ne? Fena kitap değil. Bol entrika içeren ve ağzınız açık şekilde okuyorsunuz.



Değişik ve sorunlu karakterler okumak her daim hoşuma gitmiştir. Norma ve Jean karakterleri ciddi anlamda okunması gereken, okudukça hayret edilesi karakterler. Kitap boyunca "aa"lar ağzımdan düşmedi. Bu ödüllü kitap, eş-dost, evlilik, nişan ve arkadaşlık ilişkilerinizi bolca sorgulamanıza neden olacak!

Yaralı insanların kendilerine usul usul verdikleri zararın romanı...

İlk gençliğinde denizci sevgilisi ile yaşadıkları yüzünden psikanalize giden, psikanalisti ile evlenen bir felsefe hocası, her hafta düzenli olarak, Toskana, Solliciano'daki hapishaneye, nişanlısını öldürmüş olan öğrencisini ziyarete gidiyor.

Zevk veren, kıyıcı detaylarla, tehlikeli aşk yanılsamaları, tutku ve delilik arasında bir kadının ustaca çizilmiş bir portresi; Norma-Jean.

Fransız romancı Ingrid Thobois, geriye dönüşlerle örülmüş, bilincin derinliklerine inen romanında psikolojik gerilim sanatının yetkin bir örneğini veriyor

2011 Thyde Monnier ödülünü alan roman, tutkunun deliliğe, zaafın köleliğe, düzenin saplantıya evrildiği üç boyutlu bir puzzle, yaralı insanların kendilerine usul usul verdikleri zararın romanı.

16 Nisan 2015 00:00

Çok ilginç bir kitaba benziyor..

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes