Murakami Edebiyatı



Ferhan Şensoy - Karagöz İle Boşverinbeni

İstanbul yaşamını anlatan, içinde boğulup giden garip karakterli kitapları severim. Karagöz ile Boşverinbeni işte tam aradığım türde, böyle bir kitap. Ferhan Şensoy'u sever miyim? Sanırım dış açıdan görünce her daim itici bir insan olarak nitelendiririm. Ön yargı! Neyse kitap sayesinde az biraz buzları erittik kendisiyle.



Beyoğlu'nda ek başına yaşayan ve balkonunda bulduğu iki kumrunun hayatına dahil olmasıyla bir adamın rutin ve monoton hayatına tanık oluyoruz. Dil o kadar samimi ki, Şensoy sanki hayatınızın bir parçasını gözlerinizin önüne seriyor gibi hissediyorsunuz. Karakterleri sevmemek, onlarla özdeşleşmemek olanaksız. Hayat dediğimiz bu dedirtiyor. 

Bu kitap sayesinde, daha fazla Ferhan Şensoy okumam gerektiğini hatırladım. Çok iyi oldu bu. Karakterlerden en çok Fenerbahçe'li abiyi sevdim sanırım. (Fenerli olduğumdan olabilir.) Yerli edebiyattan samimi ve sıcak bir şey okumak isteyenlere altın tepside kitap önerisi. Mutlaka!

Ortaoyuncular Yayınlarından çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda. Keyifle!

Çok çişi gelmiş birinin deli dana telaşında, yön kararsız, acelesi ayyuka zıplamış halde kenef araması gibi patıranarak, çöz-beni-hemen boyutuna ulaşmış bir konut sorunuyla faça façaya olmanın bilinciyle, bir an önce nereyi ev edinmesi gerektiğine karar vermek üzere, sıkı incelemeye aldı mahalleyi. Daha önce kerterizlediği yerler vardı. Eşiyle birlikte enine boyuna dolaşmaya başladılar çevreyi. Burada doğmuşlar, büyümüşler, zaman zaman pek ıraklara savurmuş olsa da onları hayatın rüzgarı dönüp dönüp hep buraya gelmişlerdi, doğdukları yerde sürdürmek istiyorlardı yaşamı.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes