Murakami Edebiyatı



John Green - Aynı Yıldızın Altında

Kitabın Aynı Yıldızın Altında çevrilmesine bütün hücrelerimin itiraz ediyor olması tuhaf sayılabilir. Önemsediğim bir kitap değil elbette. Bir Young Adult beni neden cezbetsin, yine de okuyoruz arada. Lakin, Yıldızlarımızdaki Hata olarak çeviri yapılmış olsa, sempati uyandırabilirdi, diye düşünüyorum. 



Açıkçası, okumamın en büyük nedeni, kitapseverlerin müthiş vakit geçirdiği Goodreads'ten aldığı 2012 Goodreads Okuyucu Ödülü oldu. Vardır bu okuyucuların bir bildiği deyip, John Green'i aldım elime. Almaz olaydım, ergen bir çocuğun günlüğü gibiydi, abartmıyorum.

Hazel ve Augustus iki gencin aşkı anlatılıyor. Elbette bunlar kanser hastası ve fazla vakitleri yoktur. Yazar kurnaz davranıp, ajitasyon yapabileceği konuyu ele almış. Yazarı tebrik ettiğim tek nokta şu oldu. "Konuya rağmen, hiçbir sömürü bulamadım, yer yer yapsın bile istedim, yok arkadaş!" Kitabın filmi de çıktı, merak edenler şuradan bakabilirler künyesine. En kısa zamanda filmi de izleyeceğim, tabiki de beklentisiz izlemelikler olacak. Okuyup, okumama konusunda iyi düşünceler. Kitaplı günler...

Pegasus Yayınlarından çıkmış kitabın tanıtım yazısını aşağıda bulabilirsiniz.

Hayatın Anlamını Bulmanın, Âşık Olmanın ve Alınan Her Nefesin Farkına Varmanın Öyküsü. On altı yaşındaki kanser hastası Hazel Grace'in birkaç yıl daha yaşamasını garanti eden tıp mucizesine rağmen hastalığı ölümcüldür ve konulan teşhisle birlikte yıldızlar, öyküsünün son bölümünü çoktan kaleme almıştır. Fakat Augustus Waters isimli yakışıklı bir sürpriz karakter, Kanserli Çocuklar İçin Destek Grubu'nda boy gösterince Hazel'ın hayatı bambaşka bir yöne sapar ve bu zeki çocuğun çekimine karşı koyamayan kızın öyküsü yeniden yazılır...

12 Kasım 2014 17:15

Uzun zaman önce önyargılatı ve okumafığım kitaplar hakkındakı kötü düşünceleri Elli Ton serisiyle bıraktım. Bu kitabı daha okumadım ama,her kitabın kendi zamanı olduğunu düşqnüyorum. Belki de sende de böyle olmuştur. Başka zaman bir daha okusa farklı bir etki alırsın. Olabilir yani.

13 Kasım 2014 18:43

@Aslı Seymen•
Normalde bu türü çok az, bunalınca kitaptan kopmamak için okurum, kafa dağıtsın diye. Benim tarzim değil. Ben genelde edebi içerikli kitaplari veya ödüllü (prestijli ödüller) kitapları okumayı seviyorum. :)

16 Kasım 2014 14:05

Sonunda bu kitabı okuyan neyse ki övmek için ne söylesem acaba diye şaşırmayan birini buldum, ne kadar mutluyum anlatamam! Ben de Goodreads'deki yorumlara bir de kitabın kapağına ve pek tabi ciltli olmasına aldanıp Türkçe çevirisini almıştım. Sonuç ise tam bir hüsrandı, gerçi arada acaba orijinaline bir şans versem mi, belki de tüm suç çevirmenindir diyorum ya da diyor-dum zira bu yorumdan sonra bu kitabı da yazarı da tamamen kafamdan silmiş durumdayım, her ne kadar herkesin ikinci bir şansı hak ettiğine inansam da sanırım John Green bu şerefe nail olamayacak.
Yazı için ne kadar teşekkür etsem az, 1 sene sonra sonunda içim rahat bir şekilde bu kitabı eleştirebileceğim.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes