Murakami Edebiyatı



David Foster Wallace ~ İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmeler

David Foster Wallace, 2008 yılında kendini asarak hayatına son vermiş. Silahla intihar edenlerle dalga geçmiş, ironik cümleler kurmuş. İntihar şekli de bunu gösteriyor. Epey ilginç bir yazar bu. Yüze tokat niteliğinde.



İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmeler, çirkin dünyanın bir o kadar çirkefleşmiş insan müsveddelerini ele alıyor. Foster'a göre; İntihar eden insanlar, aslında herkesten fazla yaşamış oluyor. Çünkü onlar, geçmişi, geleceği ve bütünün bütününü görmüş kimseler. Gerisi sıkıcı.


The Office'in yazarı John Krasinski, aynı adla kitabı kameraya almış. Buradan ulaşabilirsiniz. Şu aralar ilk işim filme göz atmak olacak. Yorumlar epey güzel. Kitabı mutlaka okuyun. Birbirinden değişik öykü tarzı (adını tam koyamıyorum) birbirinden çarpıcı öyküler, tezler yer alıyor. Lanet dünyaya sizde nanik yapın.

Siren yayınlarından çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda. Mutlaka, daima okutun!

İnsan olmanın ve dünyaya atılmışlığın lanetini bayrak gibi taşıyan, sözün bittiği yerde başlayan bir kitap: İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmeler. "Neye inanacağınızı siz seçersiniz," diyen dev bir yazardan birbirine bağlı anlatılar ve farkındalıkla örülü, bangır bangır bir metin. 25 yaşındayken yayımlanan ilk romanıyla Amerikan edebiyatına yepyeni bir soluk getiren, büyük eseri Infinite Jest ile Tüm Zamanların En İyi 100 Kitabı (Time) seçkisine giren David Foster Wallace, kayıp bir kuşağın en özgün seslerinden biri sayılıyor. 2008 yılında hayatı boyunca ona eşlik eden depresyona yenik düşen ve intihar ederek hayatına son veren David Foster Wallace, İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmeler'de gündelik detaylardan grotesk anlara uzanarak çağa özgü insanlık tecrübesini ortaya koyuyor. İğrenç Adamlarla Kısa Görüşmeler, söylediklerimiz ve dinlediklerimizin gerisindekileri görmek isteyenleri, insan bilincinin karanlık koridorlarına doğru kısa ama sarsıcı bir yolculuğa çıkarıyor.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes