Murakami Edebiyatı



Çare Kitap!

İnsanlığın ve dünyaya hükmedenlerin durumu belli. Sırf bu yüzden "Çare Kitap" diyoru(m)z. Pazar günü, bu tema üstüne kafa kırdım. Refaha ermek için, okumak, okumak..daha fazla okumak. Az okuyoruz, çok az. Düşünsenize, yılda Türkiye'de 7 kişi başına 1 kitap düşüyor. Yanlış duymadınız, korkunç bir rakam. Sayı demeyi ne çok isterdim, bilseniz.



Çocuğunuza, kuzenlere, torunlara...komşunun oğullarına okumayı aşılayın. Hediye alıyorsanız "kitap" hediye edin. Alacağınız saçma salak oyuncaklardan daha çok verecektir çocuğunuza. Elbette ki, istediğim "Edebi" şeyler okuması, yalnız Young\Adult bile okuyorsa karışmayın. (Bu türü kötülemiyorum!) Su akar yolunu bulur. Zamanla kendini tanıyıp, öğrenecektir. Yeter ki okuyun, okutun. Çare kitap deyin!

13 Nisan 2014 14:11

Bizim ülkemizde kitaplar yerine televizyonlar var, diziler var, saçma sapan programlar var. Hayatımdan televizyonu çıkartıp yerine kitapları koydum. Belki özenen olur okur diye instagramda kitap paylaşıyorum. Buna bile tepki veriyorlar saçma buluyorlar. Bazı arkadaşlar da özenip başlıyorlar kitap okuyup paylaşmaya. O zaman mutlu oluyorum amacıma ulaştığımı hissediyorum. Umarım bir gün herkes televizyonunu kapatır kitap okur. :)

13 Nisan 2014 15:43

@Okuma Bahçesi•
Katılmamak elde değil. Ahlak bozucu diziler vs. bir sürü saçma şey var. Tv'nin diğer isminin "Aptal Kutusu" olmasına şaşmamak gerek. Umarım, kitaplı yarınlara dileklerimiz. İnstagrama gelince, ben de aynı şekilde kullanıyorum. İşe yarıyor kimi tiplerde :)

13 Nisan 2014 17:11

Çare kitap gerçekten! Ben kardeşime zor olsa da aşılamaya çalışıyorum. :)

13 Nisan 2014 22:55

kesinlikle!!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes