Murakami Edebiyatı



Christian Jacq ~ Ramses: Batı Akasya'nın Altında

Büyük maceranın sonuna geldik. Finaldeyiz! Batı Akasya'nın Altında serinin son yapıtı. Eğer seri okumayı seviyorsanız mutlaka okuyun. Eğer seri okumayı sevmiyorsanız yine okuyun. Çünkü size seri okutmayı sevdirecek türden! Hikaye,  yürek burkuntusuyla bitiyor.



Christian Jacq, okunması gereken biri. Her ne kadar, kitapta fazlaca abartılan kısımların olduğunu sövsem de, hakkını teslim etmem gerek. (Nefertari'nin güzelliği güneş gibi olmalı. Çünkü yaza yaza bitiremedi yazar.) Ayrıca, Ramses soyunun ensest ilişkilerle bilindiği söyleniyor, göremedik...

Remzi kitabevinden çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda. Tarihle baş başa kalın!

Artık elli yaşına gelmiş olan Ramses'in hükümdarlığı altında, Mısır refah içinde yaşamaktadır. Ancak Hükümdar'ın destansı kaderi, yaşlılık yıllarını huzur içinde geçirmesine fırsat tanımamaktadır. Ramses, Hitit'lerle olan barışı korumak, isyancı Libya'lıları bastırmak ve Mısır'ı yıkmak isteyen karanlık güçlerle sürekli olarak savaşmak zorundadır. Zaman, Ramses'in hep yanında olan arkadaşlarını teker teker çekip almakta ve her ölümle birlikte, Hükümdar düşmanlara karşı yaptığı savaşta giderek yalnızlaşmaktadır. Ve nihayet en son düşman ile karşılaşma anı geldiğinde, Ramses, Batı Akasyası'nın altında oturup onu bekleyen yolculuğuna hazırlanacaktır.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes