Murakami Edebiyatı



Orhan Pamuk ~ Kara Kitap

Orhan Pamuk, en iyi yerli yazarlardan biri. Seveni ve sevmeyeni çok. Ben kendisine saygı duyup, sevenler tarafındayım. Pamuk'un dilini oldukça severim. Herkese göre değil, bu bir gerçek. Kendisi okudukça sevilen yazarlardan.


Uzun lafın kısası, tarz sahibi. Kara Kitap, yazarın en iyilerinden. Karakterlerden başlı başına roman bile çıkar. Celal ve Rüya'yı çok seveceksiniz. Farklı yönlerini bulup, kendinizle kıyaslayacaksınız. Birazcık karanlık ve ürküten bir roman ama, kesinlikle çok iyi.

"Virgüllerle koşardım, noktalarla duraklar, ünlemler de şaşardım! Ne kadar şaşırtıcıydı kitaplarda, haritalarda dünya!"
Ben, birazcık, okudum mu, bitirmeden kitap bırakmadığım için üst üste okudum.Tavsiyem, sindire sindire, bir hafta kadar bir süre ayırın kendinize, daha çok sevecek, daha iyi kavrayacaksınız olay örgüsünü. Bu roman oldukça anlaşılması zor. Bu yüzden, YKY'den Kara Kitap'ın Sırları fırından tazecik çıktı. Kitabı daha iyi anlamak için, çıkarıldı. Mutlaka okumalıyım. İkisini de okuyun!

İletişim yayınlarından çıkan Kara Kitap'ın özeti aşağıda. Sağlıklı okumalar!

Galip, çocukluk aşkı, arkadaşı, amcasının kızı, sevgilisi ve kayıp karısı Rüya'yı karlı bir kış günü İstanbul'da aramaya başlar. Çocukluğundan beri yazılarını hayranlıkla okuduğu yakın akrabası gazeteci Celal'in köşe yazıları, bu arayışta ona işaretler yollayacak ve eşlik edecektir. Okuyucu, bir yanda her bacası, her sokağı, her insanı başka bir esrarlı alemin işaretine dönüşen İstanbul'da Galip'in araştırmalarını ve karşılaştığı kişileri izlerken, bir yandan da bu araştırmaları değişik işaretler ve tuhaf hikayelerle tamamlayan Celal'in köşe yazılarıyla karşılaşır. Eski cellatların hikayelerinden Boğaz'ın sularının çekileceği felaket günlerine, kılık değiştiren paşalardan kültür tarihimizden kalmış esrarlı cinayetlere, karlı gecenin aşk hikayelerinden yüzlerimizin üzerindeki anlamın sırlarına, İstanbul'un ücra ve karanlık köşelerinden gülünç ve tuhaf kişilerine, yakın tarihimizden günlük hayatımızın unutulmuş ve şaşırtıcı ayrıntılarına kadar uzanan bu araştırma Galip'i hem kayıp karısına, hem de hayatımızın içine gömüldüğü kayıp esrar doğru çekecektir.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes