Murakami Edebiyatı



Steve Toltz ~ Bütünün Bir Parçası

Bütünün Bir Parçası, uzun mu uzun bir hikaye anlatıyor. Tuhaf olansa sizler bu hikaye de kendinize kolaylıkla yer bulabiliyorsunuz. Bol ödüllü bir kitap bu. Yıl boyunca bol bol ödüllü kitap okuyacağımı söylemiştim. Bünyeye çok iyi geliyor. Denemelisiniz! Steve Toltz iyi yazar!


Beklediğim iyi çıkan kitapları niyeyse çok seviyorum. Bu da onlardan. Kitap, 2008'de The Man Booker'ın finalistlerinden biri. Prize Comic Fiction Finalist'i. Bir karakterin, küçüklükten yetişkinliğe doğru geçirdiği evreler vs. gibi durumları ele alıyor. Tıpkı masal tadında. Dedenizin size küçükken anlattığı kötü kalpli kovboylar..

Steve Toltz
Kitap biraz uzun olabilir evet, 710 sayfadan oluşan bir kitaptan bahsediyoruz. Olabildiğince az aralıklı okursanız daha çok beğeneceğinize eminim. Karakterler oldukça fazla, sırf bu yüzden kafa karışıklığını gidermek, sağlıklı bir yorumlama açısından durmaksızın okumak sizi mutlu edecektir. Şaka bir yana, cidden küçüklüğü özlemişim. Karakterlerin hepsini seviyorsunuz, iyi niyetli olmayanları bile. Bolca sürprizler barındırıyor kitap. Birkaç yerde "aa" dediğimi hatırlıyorum. Bu kitabı seveceksiniz, kendinizden bir şeyler bulmak konusunda sizlere çok yardımcı oluyor zaten. Kısacası, okunursa sevilecektir.

Pegasus Yayınlarından çıkmış olan, Bütünün Bir Parçası kitabının özetini aşağıda bulabilirsiniz. Ayrıca keyifle inceleyebilirsiniz. Sağlıklı okumalar!

Bütünün Bir Parçası, Avustralya’nın çalılıklarından Paris’in bohem sokaklarına, Thai ormanından striptiz kulüplerine, akıl hastanelerinden labirentlere, yeraltı dünyasına, ilk aşkın yüceliğinden bir başarısız bir hırsın ezikliğine kadar geniş bir yelpazede seyrediyor. Sonuç ise bilinmezlikten kepazeliğe bir dolambaçlı lunapark treni aynı zamanda akıcı hafızada yer eden ruhsal simetrileri bütün yokluklarının üstüne çıkan bir baba ile oğlun hikayesidir.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes