Murakami Edebiyatı



Drag Me to Hell Soundtrack

Sam Raimi'nin, resmen Evil Dead Serisinin delileri için çektiği, kanımca şahane Drag Me to Hell. Çoğu kişiye göre saçma olsa da, (sanırım sinemaseverlerin çoğu absürdü sevemediler bir türlü) yönetmenin geçmişini ve sinematografisini takip edenler bayılacaktır bu filme. Her neyse! Bahsetmek istediğim daha da önemlisi, filmin soundtrackleri!



Filmin müziklerini Christopher Young üstlenmiş. Kendisini pek duymamış olsam da, şu saatten sonra sıkı takibe alacağım bir gerçek. Young, Nightmare on Elm Street kültünün müziklerini de bestelemiş. Herhalde başkası müzikleri üstlenip, icra etse sanatını bu kadar iyisi çıkmazdı. Filmdeki havayı müzikler size kolay geçebilmesini sağlıyor ve şahane bir ambiyans oluşuyor.



Mexican Devil Disaster fevkalade bir parça. Filmin giriş sekansından dinliyiveriyorsunuz hemen, ruh çağırma ayinine benzer bir parça. Bestekar döktürmüş de döktürmüş. Youtube'un replay tuşu helak oldu basılmaktan, benim tarafımdan.



Korku filminde mutluluk müziği de vardır, Tale of a Haunted Banker o müzik. Mutluluk üzerine yine enfes bir soundtrack parça filmden. Bayıldım. Eğer film müziklerine benim gibi bağımlı iseniz, mp3'nüze bolca atıp, kafayı müziklere kırmanız konusunda ısrarcıyım. Üstelik kitap okurken çok hoş olabiliyor.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes