Murakami Edebiyatı



Stoker ~ Lanetli Kan

Oldboy'un manyak yönetmeni, Chan-wook Park; Hollywood sinemasına geçişindeki ilk projesi Stoker! Hikayeye şöyle göz gezdirdiğimde, kesinlikle yabancı gelmediğini düşünmüştüm. Hafızamı birazcık kurcalama sonrası çıkan hatice; Alfred Hitchcock'un Shadow of a Doubt (1943) öykündüğünü söylemek mümkün. Yalnız sadece yüzeysel şekilde! Sinematografinin mükemmeliyetliğinin katiyen filmin içeriğine ve işlenişine serpildiğine katılmıyorum.


 Rahatsız edici ses efektleri, olağanüstü kamera hareketleri ve gergin hava, takdir edilecek yönlerden. Konu ne zaman ki, içeriğe dönse vasatlığını kilometrelerce öteden bağırıyor film. Park'ın yönetimi çok iyi. Senaryodaki tıkanmalardan dolayı, iç baygınlık başlıyor; nitekim araya sıkıştırılan gizem unsuru sizi finale kadar götürüyor, aksi zor olurdu!

Çokça beğendiğim, İndia ve Charles'ın piyano sahnesi unutulacak gibi değil. Adeta sinema dersi: Erotizmin ille soyunma yolundan geçmediğini, bunu başka şekillerde de ifade edilebilir olduğunu kanıtlama açısından hem şahane, hem de unutulacak gibi değil. Matthew Goode'un ara sıra aşırıyı kaçan mimikleri dışında, seksi kötü amca rolünün hakkını veriyor. Mia Wasikowska ve Nicole Kidman -özellikle Kidman- hayal kırıklığına uğrattı beni! Stoker, Bram Stoker'ın ünlü romanlarından fırlama Dracula'sına türdeş olmasına rağmen, çok iyi sonuç vermiyor. Ambiyansın tadını, ince nüansların farkını bulmakta keyif!



19 Haziran 2013 13:10

Yorumunuza katılıyorum, gerçekten büyük umutlarla seyrettiğim film beni de hayal kırıklığına uğrattı...

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes